Vreau un animal de companie

Tot scriind despre animale de companie am ajuns sa ma pricep cat de cat in acest domeniu si chiar sa imi doresc si eu un animal de companie. Mai exact mi-as dori un catel deoarece si sora mea are unul si am observat ca e foarte interesant si amuzant sa detii unul. De fiecare data cand merg la ea il scot la plimbare si ma joc cu el si e foarte simpatic.

De asemenea stiu ca un animal de companie te ajuta mai mult decat ai crede. Referitor la acest lucru trebuie mentionata si vorba aceea care este foarte adevarata: cainele este cel mai bun prieten al omului. Sincer, asa este. Un caine iti este loial tot timpul in timp ce oamenii sunt foarte schimbatori si nu prea te poti baza pe nimeni.

Totodata atunci cand locuiesti singur, un caine sau un alt animal de companie te va ajuta sa u te mai simti singur. Poti vorbi cu el si de multe ori chiar te va intelege. Te poti juca cu el pentru a te distra si poti rade de el atunci cand se joaca singur sau cand are momentele sale de copilarie.

Si totusi nu este deloc scump sa ai grija de un animal de companie. De exemplu unui catel ii cumperi mancare royal canin maxi care costa doar 35 de lei kilogramul. In rest nu trebuie decat sa ii cumperi cateva accesorii si doar sa ii acorzi atentie iar el iti va fi loial toata viata.

Pe langa faptul ca imi doresc un animal de companie pentru a ma simti eu bine si a ma distra atunci cand sunt singur, imi doresc un caine pentru a face un bine. Daca ar fi sa imi iau un caine as merge probabil la un centru de adoptii sau daca as gasi unul pe strada nu l-as ignora deoarece nu tin cont de faptul ca e sau nu de rasa. Un caine te va iubi indiferent daca e Bulldog sau daca e maidanez.

Daca nu mi-as putea lua un caine atunci mi-as lua o pisica deoarece la randul lor, pisicile sunt foarte jucause si alintate. De asemenea eu as lua un caine copiilor mei – atunci cand voi avea – si ii voi invata cum sa fie responsabil, aceasta fiind o lectie foarte importanta si de aceea as vrea sa le-o predau cu ajutorul unui animal de companie, mai ales pentru faptul ca multor copii le plac pisicile si cainii.

 

Alte articole recomandate:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *