Vreau si eu un camion

piese camionTocmai ce citeam blogul unei prietene, Alisa, care spunea cat de mult ii place ei Clujul. Mi-as dori sa fiu si eu in locul ei, ea fiind din Medias, deoarece are mult mai multe orase frumoase in apropiere decat are micul meu Boston.

Elev fiind nu imi permit sa dau 100 de lei pe tren ca sa merg pana in Cluj si sa stau doar o zi deoarece tot acest timp nu mi-ar fi de ajuns, ba chiar mi-ar trebui mult mai multe zile pentru a ma putea bucura de fiecare aspect placut al acestui oras.

Daca m-am razgandit in legatura cu facultatea – nu mai merg la jurnalism asa cum imi propusesem initial – nu voi mai avea ocazia sa vizitez la fel de multe orase daca voi studia PR-ul.

Totusi cea mai frumoasa meserie pentru pasionatii de calatorii este cu siguranta soferul de camion. Mereu acesta trebuie sa efectueze curse de sute si uneori chiar mii de kilometri pana la destinatie astfel incat este nevoit sa treaca prin o multime de orase, sate si forme de relief care mai de care mai placute.

De exemplu, Clujul fiind unul dintre cele mai mari orase din tara, o multime de curse pleaca in directia aceea. Asadar foarte multe firme efectueaza transport marfa Cluj astfel incat daca as avea un camion – cu toate ca mai ieftin ar fi un bilet cu trenul – as ajunge destul de des in Cluj astfel incat sa ma pot bucura de orasul frumos de care vorbea prietena mea Alisa.

Sper totusi ca in facultate sa pot calatori cat mai mult deoarece avem o tara atat de frumoasa astfel incat trebuie vizitata numaidecat. Avem atatea orase incarcate cu o istorie pe care o expira fiecare cladire si strada astfel incat te vei simti cuprins de ea.

Cu toate ca pare o meserie monotona, a fi sofer de camion este probabil una dintre cele mai frumoase meserii. Pe langa faptul ca vei vedea foarte multe locuri din Romania si nu numai, este si o meserie foarte relaxanta. Ma si imaginez la volanul unui camion, doar eu si strada, ascultand Magic FM sau Europa FM, bucurandu-ma de fiecare peisaj pe care il vad pe geam si luand notite intr-un carnetel cu coperta din piele astfel incat sa impartasesc experienta cu fiecare cititor al blogului meu. Le-as oferi astfel posibilitatea sa calatoreasca, virtual vorbind, alaturi de mine in fiecare calatorie.

Voi ce credeti despre meseria de sofer de camion ?

Alte articole recomandate:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *