Vine frigul, a ? Nu si daca ai casa izolata

Ehe, iarna a cam venit de vreo 17 zile in mod teoretic insa abia parca zilele acestea a inceput sa fie mai rece afara si, in cazul multor persoane, chiar si in casa. Totodata e sezonul in care ne imbracam mai gros si parca nici in casa nu mai stam in mult prea comozii pantaloni scurti si tricou ci mai degraba preferam niste papuci de casa cat mai caldurosi, o bluza din lana si niste pantaloni care sa ne faca sa uitam de frigul de afara si, de ce nu, din casa.

Majoritatea incearca acum sa faca economii ca sa nu plateasca prea mult la caldura, cu toate ca din acest motiv ajung sa stea in frig in propria casa, ceea ce nu e prea placut, va garantez. Totusi, cred ca nu s-ar ajunge la aceste metode cam masochiste, daca e sa-mi spun parerea, daca s-ar face o investitie putin mai mare insa care mai apoi si-ar scoate banii mai mult decat inzecit, datorita faptului ca nu mai suntem obligati sa incercam sa facem tot felul de economii astfel incat sa avem facturi cat mai mici la energia electrica.

Astfel, daca doresti ca atat iarna cat si vara sa ai cele mai bune temperaturi la tine in casa, izoleaza-ti locuinta cu produse de calitate si vei vedea ca nu va trebui sa tii caloriferul mereu deschis pentru a putea supravietui temperaturilor ci, doar dupa ce s-a incalzit putin casa, temperaturile placute vor fi mentinute iar gradele nu vor scadea imediat ce opriti centrala.

De asemenea o casa izolata cu produse de calitate poate fi recunoscuta foarte usor. Asta deoarece, in ciuda faptului ca nu exista nicio sursa de caldura deschisa, vei observa imediat ce vei intra in ea ca e mai mult decat caldut, cu toate ca, dupa cum spuneam anterior, nu a fost folosita nicio sursa pentru incalzirea casei.

In acelasi timp, beneficiile unei case izolate asa cum trebuie nu pot fi simtite numai iarna ci si vara, atunci cand temperaturile sunt insuportabile si nu stii unde sa mai mergi numai sa te bucuri de niste grade care sa-ti permita sa respiri asa cum trebuie si sa nu mai transpiri ca la sauna. Vara, beneficiul este acela ca in casa temperaturile vor ceva mai reci, astfel incat si conditiile de trai vor fi mai placute, sau mai traibile dupa cum spun eu.

Asadar, o astfel de investitie pe termen lung este mult mai buna decat orice alta deoarece, in timp ce iarna exploatezi caloriferul iar vara aerul conditionat, atunci cand ai casa izolata nu mai trebuie sa le folosesti chiar atat de mult, economisind atat energie electrica precum si gaz pe timp de iarna, iar in cateva veri/ierni veti vedea ca vor scadea mult costurile la facturi incat veti remarca faptul ca ideea de a-ti izola casa e cea mai buna posibila. Eu am trait atat in case izolate cat si in altele neizolate, asa ca va garantez ca totul e pe bune, dupa cum bine am zis si mai sus.

Alte articole recomandate:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *