Viata la tara e frumoasa

Venind in oras, de la tara, am auzit foarte multe persoane care au o parere proasta despre satul romanesc. Pur si simplu atunci cand aud de viata la tara parca le-ai propune sa se injoseasca in cel mai umil mod. Aceasta parere ma deranjeaza foarte mult mai ales pentru ca stiu ca nici macar nu au incercat aceasta experienta.

Cunosc foarte multe persoane care, venite din oras in vacanta la bunici sau alte rude, atunci cand dau piept in piept cu viata la tara nu mai vor sa se desparta de ea. Aceste persoane vin in fiecare vacanta – fiind inca elevi – si o petrec aproape pe toata iar despartirea e grea deoarece vor ramane mereu cu asteptarea urmatoarei vacante, moment in care vor putea reveni in acest loc atat de fain si de distractiv.

Motivul pentru care orasenii se feresc de satul traditional, vechi romanesc este legat de conditiile care nu sunt la fel de bune ca in oras. Bineinteles noi nu avem Mall, nu avem Cinema, nu avem prea multe parcuri, nu avem pietonale.. si nici nu sunt concerte in fiecare weekend – cu toate ca natura are la randul sau recitale mai mereu – insa tocmai de aceea e frumos sa vii la tara. O astfel de vacanta poate fi considerata o evadare din lumea agitata a orasului intr-un loc mai linistit, mai bun, unde pacea si armonia e mai mereu in aer.

Totusi revin la conditii si eu zic ca nu e chiar asa rau la tara. Eu de exemplu vreau sa locuiesc la tara insa daca o voi face imi voi creea conditiile necesare pentru a avea o viata decenta. O casa frumoasa si spatioasa poate fi construita si la tara iar spre deosebire de apartamentele din oras, aceasta dispune si de o curte in care poti amenaja foarte frumos o terasa, un leagan, un gratar construit din caramizi etc.

Una dintre marile probleme care ii face pe oraseni sa nu viziteze bunicii de la tara este faptul ca baia se afla undeva in fundul curtii. Intr-adevar acesta este un aspect mai putin placut insa se poate face o baie, in casa, si la tara. Cu ajutorul unei fantani poti avea apa curenta si la tara folosind o pompa submersibila fantana iar cu ajutorul unei centrale pe baza de lemne vei avea atat apa calda cat si apa rece.

Astfel am obtinut conditiile necesare unei vieti decente, la fel ca la oras sau chiar mai buna deoarece la tara avem si curte.

 

Alte articole recomandate:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *