Vacantele la bunici

Au trecut sarbatorile de Paste, toata agitatia a trecut si ea, iar oamenii au inceput sa isi reintre in ritmul lor normal. M-am distrat mult anul acesta cu prietenii, insa un lucru il regret, ca nu am fost la bunici in vizita, asa cum obisnuiam sa fac in ceilalti ani.

Pentru mine era un fel de traditie, ca in fiecare Paste sa imi vizitez bunicii tocmai in judetul Suceava. Poate ca va ganditi ca nu este mult de la Botosani la Suceava, si ca drumul nu ar fi o problema, insa va spun ca poate fi o adevarata aventura. Trebuie sa merg atat cu autobuzul, cat si cu trenul pentru a ajunge in localutatea unde locuiesc bunicii mei. Totusi este o aventura placuta, pe care o repetam cu drag pana anul acesta, din cauza faptului ca am fost putin ocupat cu scoala, mai ales ca vacanta am luat-o tarziu si nea-m intors repede la scoala, si pentru ca mi-am ajutat anul acesta si parintii la pregatirile pentru Paste.

Pastele pe care il petreceam la bunici era de fiecare data unul de neuitat, si de fiecare data altfel. Niciodata nu am facut aceleasi lucuri, de aceea iubesc sa merg ei. Pe langa asta acolo o duc cel mai bine. Bunica are grija sa nu imi lipseasca nimic de fiecare data. Imi pregateste o camera a mea, pe care aranjeaza cu mare griaja, foloseste lenjerii pat horeca bine calcate, tot felul de asternuturi pe care in mod normal nu le foloseste, si este mereu atenta ca totul sa fie perfect pentru mine. Cateodata ma simt si ciudat, ma simt ca un oaspete in casa lor, poate mai mult decat as vrea sa fiu. Nu zic ca imi displace asta, insa este totusi o senzatie ciudata. In ciuda acestui fapt ma bucur de fiecare clipa petrecuta alaturi de bunicii mei.

Pe bunicul il mai ajut din cand in cand pe la treburile gospodaresti, mai ales ca satul lor este unul de munte, insa bunica ma protejeaza mereu, si nu ma pune la treaba. Ea ma rasfata cu bunatati gatite in casa, tot felul de prajiturele si alte dulciuri. Prin urmare nu are cum sa nu imi placa sa merg la ei in vizita.

Regret ca anul acesta nu am putut sa ma bucur de tot acest rasfat, si regret ca nu am putut sa fiu langa bunici de sarbatori. Stiu ca si lor le-ar fi placut sa le fiu alaturi, insa sper ca anul urmator sa ma pot revansa, si poate voi avea o sedere mai indelungata.

Alte articole recomandate:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *