Vacanta pe santier

Mai am putin si termin cu examenele de bacalaureat asa ca ma pregatesc incetul cu incetul si de vacanta pe care o astept de atat de mult timp, ultima vacanta scolara… de liceu, pentru ca incepand cu facultatea imi propun sa lucrez asa ca probabil vacantele vor fi mult mai scurte si diferite fata de cele pe care le-am avut pana acum.

Am mai zis aici pe blog si probabil o voi mai face de foarte multe ori: vara aceasta vreau sa castig ceva banuti pentru a-mi asigura cazarea la facultate si/sau alte necesitati unui student. Astfel trebuie numaidecat sa imi gasesc acest lucru si dupa ce citeam un articol pe nu mai stiu ce blog in care spunea ca bloggerul a lucrat pentru o zi pe santier, m-am decis sa iau in calcul si varianta aceasta deoarece poate fi o oportunitate si atata timp cat e munca, nu mi se pare ceva rusinos.

Imi pare tare rau ca nu am mai apucat sa dau pentru permisul de conducere deoarece ar fi fost mai usor sa gasesc un loc de munca in acest domeniu insa voi incerca sa caut si asa fara permis. Totusi tare mult imi place ideea de a lucra cu un anume utilaj pe un santier cu toate daca ma gandesc la partea mecanica si la ansamblarea de filtre utilaje komatsu mi se cam face pielea de gaina deoarece niciodata nu am fost priceput la partea aceasta.

Sunt insa dispus sa lucrez ca palmas dupa cum se zice la noi in Moldova deoarece stiu ca sunt capabil sa lucrez acest gen de munca fizica, fiind crescut la tara si familiarizat cu munca specifica. Astfel nu cred ca ar fi o munca prea grea pentru mine si sunt sigur ca as face fata unei astfel de provocari.

As vrea ca vara aceasta sa strang cel putin 1000 de lei, bani cu care consider ca mi-as asigura cel putin doua luni de cazare ceea ce ar fi foarte fain deoarece i-as scuti pe ai mei de niste cheltuieli dar ar fi si un pas inainte spre viata mea de independent pe care o visez inca din generala. La facultate sper sa gasesc si acolo un loc de munca unde sa merg cu drag si care sa imi asigure o mare parte din cheltuieli, sau in cel mai bun caz chiar cazarea deoarece banii de mancare i-as putea castiga si din fata laptopului.

 

Alte articole recomandate:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *