Tu la ce te uiti inainte de a cumpara un nou telefon mobil?

best-smartphones-of-2014

Fie ca ne place sau nu, trebuie sa recunoastem faptul ca in momentul de fata smartphone-urile (aka telefoanele inteligente) au devenit parte integranta din viata noastra, fiindu-ne foarte greu sa ne despartim de ele. De ce? Pentru ca pur si simplu ne sunt de un real ajutor, dar in acelasi timp pot fi si un adevarat pericol, daca nu stim sa ne limitam la al utiliza strict in scopuri care sa ne ajute, sa ne usureze viata.

Eu de exemplu folosesc smartphone-ul pentru a fi conectat cu prietenii mei cei mai apropiati, dar si pentru a fi la curent cu tot ceea ce misca in domeniul meu de activitate (pentru a putea face acest lucru intr-un mod cat mai usor si intutitiv eu utilizez feedly – ti-l recomand si tie). De asemenea, am conectat la telefon trei conturi de email, dar asta nu inseamna ca toata ziua nu fac altceva decat a raspunde la ele in timp real. Nu! L-am setat ca emailurile sa imi fie livrate doar in anumite intervale orare.

Cum iti alegi smartphone-ul?

Cred ca am divagat destul de mult de la scopul central al acestui articol, asa ca zic sa trecem direct la subiect: cum aleg cel mai bun smartphone? In primul rand trebuie sa stii ca acest termen de „cel mai bun smartphone” este unul destul de vag, pentru ca ceea ce este cel mai bun pentru mine nu trebuie sa fie neaparat si cel mai bun pentru tine. Depinde asadar de care sunt nevoile fiecaruia dintre noi. Deci, inainte de a scoate banii din buzunar, tu trebuie sa te intrebi care sunt asteptarile tale de la un telefon mobil.

In cazul in care vrei sa folosesti smartphone-ul pentru consumul de continut multimedia, atunci va trebui sa optezi pentru unul cu ecran de cel putin 5 inch (eu iti recomand chiar de 5.5 inch sau mai mare – daca nu te vor deranja dimensiunile) si care sa poata afisa o rezolutie de cel putin 1280 x 720 pixeli. De asemenea, incearca sa iti indrepti atentia spre acele modele care vin cu cel putin 2 GB memorie RAM (mai ales ca preturile au scazut foarte mult), pentru ca in acest mod o sa ai siguranta ca vei putea naviga fara a te lovi de lag (aici va trebui sa ai in vedere si un procesor cat de cat potent – sa zicem cu pastru nuclee, adica de tip quad-core).

Alte articole recomandate:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *