Tu cum te relaxezi dupa o zi obositoare la munca? Vezi ce alternative ai la dispozitie

relaxare_2-min

Eu sunt genul de persoana care poate fi catalogata cu o foarte mare usurinta in categoria „workaholic”, fiind intr-un fel, dependent de munca mea, de ceea ce fac. Adevarul este ca de mic copil mi-a placut sa fiu independent, sa am tot ce mi-as putea dori fara a fi nevoit sa-mi fac datorii / sa apelez la credite (sunt de parere ca o persoana obisnuita nu ar trebui sa se indatoreze pentru a-si satisface „poftele”, ci doar daca este convinsa ca prin investitia respectiva isi poate constitui un venit suplimentar).

Asta nu inseamna ca nu imi place sa ma relaxez, ci din contra – ori de cate ori am ocazia iau o pauza de 10-15 minute pentru a mai inlatura din stres, iar de obicei in aceste mici pauze optez fie pentru a asculta putina muzica, fie pentru a ma juca anumite joculete online. In cel din urma caz, nu de putine ori aleg sa ma joc red ball, acesta putand fi catalogat ca tipul meu de joc preferat (in momentele de respiro – atunci cand am mai mult timp liber nu ma dau in laturi de la un first person shooter de cea mai buna calitate).

Ce mai fac in pauzele scurte pe care le iau la fiecare 50-60 de minute? Fiind vorba de o fereastra care poate ajunge la 15 minute, am suficient de mult timp la dispozitie pentru a urmari un serial preferat, mai ales daca este acel tip de serial cu episoade de 23-25 de minute. Merg de minune! De asemenea, imi place sa ma pun la curent cu ce a mai aparut nou in blogosfera sau ce au mai postat vloggerii romani, avand cateva persoane preferate, cu care am reusit chiar sa leg anumite relatii de prietenie de-a lungul timpului.

De ce procedez asa? Deoarece creierul uman nu este contrsuit astfel incat sa poata mentine un ritm sustinut de efort intelectual, iar acest lucru este valabil si in cazul organismului ca ansamblu, fiind absolut necesare aceste mici momente de relaxare, in care poti chiar sa meditezi astfel incat sa mai eliberezi din tensiunea acumulata peste zi. Nu-i asa ca te-am facut si pe tine sa fii dornic sa incerci sa lucrezi in reprize? Tu ce preferi sa faci in timpul tau liber, fie el de cateva minute sau chiar de o zi?

Alte articole recomandate:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *