Tu ce faci cand ti se strica masina ?

Am un unchi care cu toate ca a fost sofer de autobuz si de camion o mare parte din viata sa nu le are deloc cu mecanica. Astfel acum de foarte mult timp are o masina de care nu se desparte niciodata pentru ca e singura masina la care se pricepe cand trebuie sa o repare. Totusi poate ca pricepe e mult spus.

Este vorba despre o Dacie 1310 care cred ca are aceeasi varsta pe care o are si el. Totusi cu toate ca e o masina care abia se mai misca el nu vrea sa renunte niciodata la ea. Mai mult decat atat fiul sau s-a oferit sa ii cumpere el o alta masina, noua, o marca mai buna, insa acesta a refuzat oferta. Nu l-am intrebat niciodata de ce insa sunt sigur ca se datoreaza faptului ca nu se pricepe la mecanica asa ca atunci cand s-ar strica nu ar mai sti ce sa ii faca.

Daca stau putin si ma gandesc atunci e probabil ca si eu sa seman putin cu el si nu ma refer la Dacie pentru ca eu inca nu am nicio masina. Totusi atunci cand vine vorba de reparatii si mecanica eu sunt total paralel si prefer sa merg la o vulcanizare chiar si atunci cand mi se strica bicicleta.

Cu toate astea imi propun ca in urmatorii cinci ani sa dau si eu pentru permis si sa imi cumpar o masina, un Sprinter deoarece imi plac masinile mari cu care poti face si cate un banut acestea avand si o utilitate foarte pretioasa. Unul din lucrurile care m-au incurajat sa ma gandesc sa imi cumpar masina este tehnologia care evolueaza de la o zi la alta astfel incat probabil peste cinci ani va exista un aparat care iti va zice ce si cum sa faci atunci cand masina iti este stricata.

Totusi chiar si acum in 2014 iti poti cumpara un aparat diagnoza auto cu ajutorul caruia afli ce a patit masina ta si astfel iti va fi mai usor sa o repari. Momentan nu stiu prea multe lucruri despre acest aparat insa imi place sa cred ca acesta va contribui mult la dezvoltarea altor tehnologii cu ajutorul carora mecanica sa devina mult mai usoara decat este acum pentru mine. De asemenea daca ar fi sa imi cumpar acuma masina as avea neaparata nevoie de astfel de aparatura deoarece daca mi se strica masina undeva pe camp, pentru mine ar fi cea mai mare tragedie.

Voi cum va reparati masina ?

 

Alte articole recomandate:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *