Sunt pastile de slabit benefice?

Zi de zi, auzim in jurul nostru persoane care spun ca isi doresc sa slabeasca. Dorinta de a slabi cat mai repede este cea mai des auzita. Si aceasta dorinta te face sa rezisti cu greu. Astfel ca, de aici, apare tentatia puternica de a lua pastile de slabit. Tu le-ai incercat? Ce parere ai despre pastilele de slabit? Crezi ca sunt aceste produse sigure si eficiente?

Stabilirea asteptarilor realiste

Nu exista un glont magic pentru pierderea in greutate. Asta sa fie clar de la inceput. Cea mai eficienta modalitate de a pierde in greutate este o dieta sanatoasa cu continut scazut de calorii.

Pastilele de slabit eliberate pe baza de prescriptie medicala, pastile fara prescriptie medicala, produsele pe baza de plante sau alte suplimente alimentare sunt, in cel mai bun caz, instrumente care pot ajuta la scaderea in greutate. Dar exista putine cercetari privind aceste produse. Cele mai bine studiate, dintre acestea, sunt pastilele de slabit pe baza de prescriptie medicala.

pastile de slabit

De exemplu, un studiu din 2016 a analizat 28 de studii pe termen lung cu medicamente eliberate pe baza de prescriptie medicala pentru tratarea obezitatii. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca, atunci cand o persoana face schimbari adecvate stilului de viata, pastilele de slabit cu prescriptie medicala cresc probabilitatea de a pierdere in greutate semnificativ, in termen de un an. Este important sa iei in considere ca pierderea in greutate realizata intr-un cadru de cercetare poate fi mai mare decat in practica.

Este rezonabil sa te astepti ca pastilele de pierdere in greutate cu prescriptie sa fie benefice, dar nu vor fi magice. Nu functioneaza pentru toata lumea, iar beneficiile pot fi modeste.

Medicamente fara prescriptie medicala

Producatorii de suplimente alimentare sunt responsabili pentru asigurarea sigurantei produselor lor. Cand un supliment alimentar este comercializat ca fiind “dovedit clinic” pentru a duce la pierderea in greutate, ar trebui sa existe un tip de dovezi clinice care sa il sustina. O astfel de afirmatie, insa, nu ofera detalii despre cercetarea clinica.

Preocupari privind siguranta

Cercetarea limitata face, de asemenea, dificila evaluarea sigurantei unor pastile de slabit. Si un produs nu este neaparat sigur, deoarece este natural. Desi rare, unele suplimente alimentare au fost legate de probleme grave, cum ar fi afectarea hepatica.

Cerceteaza inainte de a cumpara

Este important sa-ti faci temele daca te gandesti sa incerci pastilele de slabit. Informatii despre multe suplimente alimentare sunt disponibile online si poti afla cam tot ce te intereseaza.

pastile de slabit

Ia in calcul consultarea cu un medic

Daca iei in considerare pastilele de slabit, asigura-te ca discuti cu medicul tau, mai ales daca ai probleme de sanatate, iei medicamente prescrise sau esti gravida sau alaptezi (desi eu nu as lua in calcul pastilele de slabit in aceste ultime doua cazuri). De asemenea, este important sa obtii sfaturi privind interactiunile cu utilizarea curenta a medicamentelor, vitaminelor sau mineralelor.

Tu ce parere ai? Ai incercat pastilele de slabit sau vrei sa le incerci? A functionat sau ai prietene la care a functionat? Te astept sa iti spui parerea, mai jos, intr-un comentariu, parerea ta va conta pentru multe persoane.

Alte articole recomandate:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *