Securitatea, mai importanta ca niciodata

Cu cat lumea e mai saraca iar traiul este tot mai greu, nelegiuirile sunt tot mai dese. Exista o parte a omenirii care in loc sa munceasca si sa incerce sa faca ceva ca sa traiasca mai bine alege partea mai usoara: sa fure.

Vedem zilnic stiri care mai de care mai triste in care ni se prezinta cazuri cu care nu ne putem mandri. Oameni jefuiesc, omoara batrani doar pentru a le fura pensia de 100-300 de lei. Impotriva acestor cazuri trebuie sa luam masuri deoarece daca totul decurge in acest mod, se va alege praful de Romania.

Multe dintre aceste faradelegi continua sa se intample deoarece cei care le fac nu sunt prinsi. De foarte multe ori nu exista marturi iar victima nu retine aspectul celui care a jefuit-o.

Aceste cazuri cu siguranta ar fi mult mai rare daca undeva pe un stalp ar fi o camera care sa surprinda toata aceasta trista actiune. Camerele de luat vederi sunt foarte rare in locurile publice, iar la tara sunt aproape inexidente.

Parerea mea este ca daca ar exista mai multa supraveghere video hotii ar fi descurajati sa mai incerce sa fure deoarece stiu ca cineva, acolo sus ii priveste si imediat dupa comiterea furtului ar putea fi prinsi.

Chiar daca sunt mai tupeisti de fel si nu se tem de aceste camere video, cu siguranta tot vor fi prinsi deoarece camera va surprinde toata scena astfel incat politia poate reface foarte usor portretul celui cautat.

Camere video nu ar trebui sa existe doar pe strada si in locurile publice. Cu toate ca din cate stiu, este obligatorie prezenta acestora, nu toate magazinele sunt dotate cu astfel de aparaturi. Astfel nu putine sunt cazurile in care magazinele sunt sparte si jefuite de catre oamenii care prefera sa fure in loc sa munceasca.

Daca in trecut achizitionarea si amplasarea acestor aparaturi era o problema deoarece putine erau magazinele din care puteai achizitiona o camera de supraveghere iar amplasarea sa si conectarea era destul de grea, acum acestea nu mai reprezinta o problema. Exista foarte multe firme care pe langa faptul ca ne pot oferi o camera de supraveghere video acestia se ocupa si de instalarea acesteia.

Astfel, noi nu trebuie decat sa stim la ce firma sa apelam astfel incat sa ne asiguram ca nu vom fi jefuiti si dupa cum bine stiti, protectia noastra este cea mai importanta.

Acum ca incepe campania electorala cred ca tot incepe campania electorala si vom gasi afise pana si pe cainii maidanezi si pe Rosia Mondana, cred ca ar fi mult mai inteligent daca in loc de banii dati pe galeti, sticle de ulei si pixuri s-ar amplasa mai multe camere de vedere atat in orase cat si la sate, deoarece acolo sunt mult mai multe incidente de acest fel.

Sunt sate in care nu exista nici politie si nici paza, acolo ar trebui numaidecat sa se tina cont mai mult de siguranta locuitorilor deoarece sunt si ei oameni, la fel ca persoanele politice, ca fotbalistii sau ca orice alta diva ce o vedem prin reviste.

Alte articole recomandate:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *