Scrie si citeste, te va ajuta

Din pacate putini dintre tinerii de azi mai obisnuiesc sa citeasca o carte. Si mai multi dintre ei uita sa faca o activitate care sa le dezvolte gandirea si creativitatea. Astfel in acest articol vom prezenta cateva din efectele pe care le poate avea cititul si scrisul asupra unui om.

Avantajele cititului

Citind te dezvolti tot mai mult. Dupa cum ziceam si in introducere, cititul te va ajuta sa gandesti mult mai rational dar iti va dezvolta si imaginatia si creativitatea. Mai mult decat atat, aceasta este o activitate relaxanta care te poate ajuta sa uiti de gandurile rele si de suparari introducandu-te intr-o lume noua, doar a ta.

De asemenea citind si scriind vei avea contact cu o multime de cuvinte noi care te vor ajuta la randul lor sa iti dezvolti vocabularul iar un vocabular bogat se cunoaste atunci cand trebuie sa tii un discurs sau chiar atunci cand porti o conversatie obisnuita.

Imaginatia si creativitatea este foarte importanta si nu numai cand esti adolescent. De exemplu tot mai multe companii, atunci cand fac angajari, cauta persoane care pot veni cu idei noi si care pot sa aduca un plus companiei. Astfel nu putem spune decat faptul ca cititul aduce doar beneficii.

In cateva cuvinte, cititul te face mai destept si cu cat vei citi mai multe carti cu atat vei avea o cultura generala mai bogata.

Citeste si vei avea doar de castigat

Daca esti inca la scoala atunci trebuie sa stii ca daca vei citi carti suplimentare atunci rezultatele se vor 

Scrie si nu vei regreta

Multe persoane se plang de faptul ca nu au ce face vara. Totusi nu s-au gandit sa citeasca o carte dar nici sa scrie. La fel ca la citit, scriind iti vei dezvolta vocabularul. De exemplu scriind poezii iti poti dezvolta foarte multe imaginatia devenind astfel o persoana creativa.

Daca nu ai talent la scris poezii atunci poti scrie orice. Poti face asta pe un carnetel daca esti o persoana timida sau daca vrei sa cunosti oameni cu aceeasi gandire ca si tine atunci iti poti deschide un blog. Astfel vor fi oameni care iti vor citi articolele si isi vor impartasi opiniile cu tine. Mai mult decat atat poti sa iti faci chiar si prieteni bloggeri si vei vedea cum viata ta incepe sa devina tot mai interesanta, asta daca te plangi de faptul ca te plictisesti.

 

Alte articole recomandate:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *