Sa fii credincios e bine

Cu toate ca aceasta nu mai este la fel de puternica precum era acuma cativa ani buni, credinta este unul dintre aspectele care ar trebui sa promoveze frumoasa noastra tara, Romania. Adevarul e ca face asta de mult timp insa noi inca nu ne dam seama de puterea sa. Credinta reprezinta o importanta atractie turistica a Romaniei si aici nu ma refer la rugaciuni sau spiritul Crestinilor Ortodocsi ci la rezultatele credintei.

Manastirile sunt printre atractiile principale ale turistilor care viziteaza Bucovina si mereu sunt impresionati de maretia acestora astfel incat le recomanda si altora sa viziteze aceste lacase pline de credinta. Adevarul este ca o manastire reprezinta probabil una dintre cele mai magnifice cladiri posibile fiind localizata in inima muntilor, in inima padurii si a naturii unde calugarii isi procura singuri hrana astfel incat totul este natural si magic.

Totusi si slujbele religioase creeaza o impresie foarte buna in randul turistilor care aleg sa viziteze bisericile si manastirile romanesti. Adevarul e ca sunt unii preoti care au un har primit de Sus si atunci cand canta pana si respiratia credinciosului care asista la slujba i se opreste pentru un moment.

Cu toate că nu sunt la fel de credincios ca multe alte persoane pe care le cunosc, merg la Biserica. Recunosc ca nu sunt prea dese vizitele mele insa de fiecare data cand o fac ma simt mult mai bine dupa ce asist la o astfel de slujba. Plec acasa cu sufletul mult mai curand si cu mintea mult mai limpede, mai curata.. mai pura.

Credinta in sine e un sentiment la fel de puternic precum iubirea, fie e in familie sau catre persoana iubita sau chiar pentru cel de langa noi.

Totusi, in ciuda scandalurilor din ultimul timp, stim prea bine ca la randul nostru trebuie sa ajutam credinta sa traiasca. Pe langa sentimentul care ar trebui sa existe in fiecare dintre noi ar trebui sa o ajutam, cat putem, si prin mici donatii.

Cand zic donatii nu ma refer la donatia aceea care pare a mita. Nu zic sa ii puneti suta de euro preotului in buzunar ci ma refer la un alt tip de donatii.

Ma refer la acele produse bisericesti prin intermediul calora iti poti arata sustinerea fata de credinta romanilor. Poti cumpara astfel produse pe care sa le folosesti in scop religios precum sunt lumanarile sau cruciulitele pe care le porti pentru a fi protejat de cele rele. Poti cumpara de asemenea si o icoana pe care sa o pui acasa pe perete si astfel biserica va fi ajutata fara ca tu sa iti dai seama.

Personal fac asta de fiecare data cand merg la biserica si sunt foarte fericit ca o pot ajuta fara prea mari sacrificii, caci la randul meu sunt elev si e destul de greu din punct financiar vorbind. De asemenea tin sa mentionez ca abia astept vacanta sa merg la bunicii mei din Bucovina si cu aceasta ocazie sa mai vizitez si cateva manastiri din zona printre care se afla si preferata mea Manastirea Putna.

 

Alte articole recomandate:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *