Nu e greu sa ai copii

Mereu ma plimb prin oras si vazand atata lume ma intreb cum reusesc sa fie ei atat de calmi cu toate ca viata nu e chiar usoara si, unii avand copii, trebuie sa se gandeasca si la viitorul acestora deoarece dupa parerea mea acestia sunt cei mai importanti.

Nu vreau sa ii judec pe acesti oameni ba chiar sunt fericit ca astazi sunt oportunitati pentru parinti ca sa se mai bucure si ei de viata deoarece in general copii le ocupa cea mai mare parte a timpului. Si e oarecum trist deoarece – cu toate ca fericirea de a avea un copil este enorma ba chiar e cel mai frumos lucru care i se poate intampla unui cuplu – parintii nu se mai pot distra ca inainte, nu mai au timp pentru ei insisi.

Totusi dupa cum spuneam si in introducere, ma bucur ca exista optiuni si pentru parintii care au copii si nu se mai pot bucura de o vacanta in doi. Exista azi foarte multe crese care le permite acestora sa isi lase copii in siguranta iar ei sa plece unde le spune inima si sa se mai relaxeze – deoarece de multe ori, a avea un copil inseamna si un stres.

De exemplu multi parinti nu isi permit sa organizeze luna de argint – sau cum se cheama acea luna care se tine dupa un anumit numar de ani de casnicie. Si asta se intampla deoarece au copii si o vacanta cu copii – mai ales cand acestia sunt mici – nu e l a fel de romantica precum e o vacanta petrecuta doar in doi, in intimitate si iubire.

Totusi acum exista probabil in toate orasele si in toate cartierele acestora – cel putin a oraselor mari precum Bucurestiul, Clujul sau Iasiul – cate o cresa. Sa zicem ca un cuplu din sector 1 doreste sa plece in vacanta insa au copii pe care nu ii pot lua cu ei. Astfel pot cauta o cresa sector 1 si sa-si lase copii iar ei sa mearga linistiti la un restaurant si sa ia cina in doi, o cina romantica, cu muzica buna, flori si lumanari care sa creeze o atmosfera magica, de vis.

Sper ca acest articol sa nu va fi creat voua, cititorilor, o impresie gresita despre mine deoarece nu sustin ca minunatele fiinte – copii – sunt un stres sau un obstacol deoarece nu cred asta. Pentru mine copii sunt probabil cea mai mare realizare pe care un om o poate avea, mai ales atunci cand le poți oferi acestora un viitor cât mai bun.

 

Alte articole recomandate:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *