Natura, paradigma din spatele universului

Inca de la Platon si ai sai s-a putut demonstra faptul ca de indata ce sosesc anumite momente din an, sau dupa caz rasare si apune soarele, procesele naturii isi reiau ciclul, acest lucru permitand omului de rand sa observe niste procese cu totul si cu totul patrunzatoare.

Natura - fabulare.org

Daca in trecut presupunerile, dar si antitezele erau la putere, atat in lumea savantilor, cat si a oamenilor oarecare, in prezent, putem fi mult mai apropiati de fenomenele ce se petrec in natura, gratie dispozitivelor orientate catre nou sau dupa caz spre proprietati cu totul si cu totul unice.

Secolul 21, momentul in care anumite mistere pot fi dezvaluite

In lumea animalelor, de-a lungul timpului, istoria  descoperirilor unor savanti a ramas vie, insa acestia pe durata sederii lor pe Pamant nu au putut demonstra mare lucru  referitor la aria lor de acoperire in lumea stiintei.

Daca nume precum Albert Einstein, Cristofor Columb, sotii Curie sau chiar Tomas Alva-Edison si-a pus oarecum amprenta mai mult decat restul compatriotilor asupra stiintei, dar si a dezvoltarii unor concepte pentru dezvoltarea universului, dar si a anumitor ramuri fundamentale, alte nume mari au venit cu idei evolutive, care sa propuna reflexie pentru succesorii unui anumit domeniu de activitatate.

Instrumentele de masura, cheia descoperirilor macabre

Mergand pe fagasul stiintei, al traditiei sau dupa caz al influentelor energetice ce il pot avea anumite locuri, anumiti savanti (arheologi, herpetologi, zoologi sau pedologi) au putut descoperi lucruri vechi de mii de ani sau dupa caz au putut delimita mecanismul de functionare ale unor animale in lumea vie.

Stiinta datelor

Insa cum poate fi facut acest lucru fara ajutorul tehnologiei? In prezent o serie de echipamente de mare viteza pot veni in sprijinul tuturor persoanelor care activeaza in lumea stiintei, iar aici putem deosebi un aparat video cu efecte speciale, lupe cu dimensiuni diferite, sau sabloane anexate ca unitati de masura.

Pe langa acestea se adauga evident si instrumentele de laborator, precum microscoapele, aparatele ce emit radiatii de mica sau mare frecventa sau dupa caz alte obiecte cu care se pot face acte de studiu avansat.

Descoperiri care au lasat lumea fara voce

Desi multi savanti au incercat sa descopere de-a lungul anilor mormantul vestitului faraon Tutankamon, acestia dintr-un motiv sau altul, nu au reusit mare lucru, indiferent de eforturile facute in cercetare sau diferite expeditii.

In anul 1922, Howard Carter un egiptolog de origine engleza a pornit o expeditie laborioasa in jurul Vaii Regilor, sortit sa caute atat mormantul celebrului faraon, cat si piese detasabile din acesta.

Daca timp de aproximativ 7 ani lucrurile nu au avut nici un rezultat, in anul 1924, Carter a reusit sa gaseasca indiciile spre o usa secreta, lucru semnalat de catre oamenii pe care ii avea in subordine.

De la acest lucru si pana la ajungerea in preajma sarcofagului nu a mai fost decat un pas, iar celebrele descoperiri, impreuna cu declaratiile facute de cercetator si echipa sa au facut inconjurul lumii in perioada interbelica.

Acest lucru ar putea conduce in prezent la descoperirea unor secrete ale universului vechi de peste 3000 ani, dar si la anumite ipoteze despre viitor ale populatiei moderne , lucruri deloc de neglijat.

Alte articole recomandate:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *