Montarea corecta a usii metalice de exterior

Amenajarea locuintei este o sarcina ce trebuie realizata cu atentie, pas cu pas. Pentru a spori gradul de confort si siguranta fiecarei operatiuni ii  trebuie acordata o importanta deosebita. Montarea usii metalice este una dintre etapele ce trebuie tratate cu maximum de responsabilitate, intrucat de calitatatea lucrarii depind aspectul exterior si starea de siguranta personala, si aici nu se pune doar problema pantrunderii in locuinta a persoanelor nepoftite ci si starea de siguranta asigurata de buna functionare. Trebuie mentionat ca incorect montata, usa de exterior se poate defecta, iar accesul in interior sau inafara nu se mai poate realiza.  Solutia pentru astfel de situatii este de a contacta cea mai apropiata firma de deblocari usi metalice Bucuresti, insa pentru a preveni astfel de urgente este indicat sa se acorde o atentie maxima procesului de fixare. Iata care sunt pasii ce trebuie atent analizati la monarea usii metalice de exterior.

Prinderea tocului si reglarea la nivel

Conform specialistilor, rama usii trebuie sa fie lejer integrata. Decupajul acesteia trebuie realizat minutios, astfel incat rama sa se potriveasca cat mai bine. Acestia sunt de parere ca cadrul nu trebuie sa intre fortat, intrucat ar putea suferi deteriorari si automat ar functiona impropriu.

Reglarea tocului trebuie efectuata in prima etapa cu ajutorul penelor din lemn de brad. Prima tinta este partea cu balamalele. Dupa fixarea acestei parti se poate incepe procesul de masurare cu bolobocul. Imediat ce dimensiunile perfecta sunt stabilite pot fi montate diblurile. Este important ca diblurile montate sa faca priza in perete, pentru o ca prinderea sa fie eficienta.

Sfat: Specialistii recomanda folosirea unor dibluri speciale, pentru usile metalice de exterior, mai lungi si mai rezistente fata de cele introduse in pachetele standard.

Masurarea distantelor si introducerea diblurilor

Masurarea distantelor pentru gauri trebuie efectuata cu precizie maxima. In functie de acestea depinde stabilitatea ramei si calitatea lucrarii. Pentru ca masurile sa fie precise se utilizeaza bolobocul iar pentru fixare eficienta sunt recomandate penele din lemn de brad. Aceste unelte cresc calitatea si precizia masuratorilor dar si stabilitatea cadrului deci nu trebuie ignorate.

Pentru a beneficia de montaj de perfect este esential ca distantele dintre toc si usa sa fie egale de sus pana jos, iar la inchidere, usa sa bata perfect pe garnituri.  Daca acesti parametrii sunt respectati se poate trece  la strangerea diblurilor metalice.

Trebuie mentionat ca un montaj de calitate, pentru usile de firma renumite nu implica utilizarea spumei. Aceasta operatiune este considerata montaj defectuos si duce la pierderea garantiei.

Mentenanta usii metalice de exterior

Pentru ca usa de exterior sa functioneze corect, este important sa se realizeze periodic operatiuni de mentenanta. Prin aceste procedee sunt verificate principalele mecanisme care de functionare si astfel sunt prevenite evenimentele neplacute precum defectarea usii si blocarea acestia. Curatarea componentelor, strangerea suruburiilor si ungerea butucului sunt cateva dintre operatiunile interpinse de specialisti pentru a beneficia de functionare perfecta pe termen lung. Conform acestora diferentele mari de temperatura (de la interior la exterior) si praful acumulat sunt factorii care duc la deteriorarea mecanismelor de inchidere-deschidere a usilor metalice de exterior.

Alte articole recomandate:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *