E bine sa ai o afacere online

In ziua de azi daca ai o afacere iar aceasta nu este prezenta in mediul online, sansele ca aceasta sa fie una de succes sunt foarte putine si foarte mici. Mediul online devine tot mai important pe zi ce trece astfel incat degeaba vinzi in realitate si oferi pliante pe strada daca nu iti promovezi afacerea online.

Astfel orice afacere ai avea aceasta trebuie sa aiba un site de prezentare a ofertelor, precum si optiunea de a cumpara online, asta daca ai o afacere prin intermediul careia vinzi cate ceva. De asemenea daca tu nu vinzi nimic si doar ce prestezi anumite servicii nu ai nevoie decat de un site de prezentare, ceea ce nu e deloc greu de facut.

Trebuie sa rementionez faptul ca prezenta unui site in online este esentiala indiferent tipului de servicii prestate sau de produse vandute. Aici dau un exemplu foarte bun, dupa parerea mea. Hotelurile au nevoie de lenjerii, avand foarte multe camere in care sunt gazduiti oaspetii. Siteul www.lenjerii-hoteluri.ro/ isi propune prezentarea produselor pe care le ofera astfel incat hotelurile le poate gasi mult mai usor ofertele iar afacerea poate avea mult mai multe vanzari.

Prin exemplul de mai sus fiecare detinator de afacere ar trebui sa inteleaga faptul ca e musai sa isi afiseze ofertele pe doua trei pagini online. Paginile acelea daca sunt concepute bine vor aduce multi vizitatori veniti atat de pe motoarele de cautare (google, bing) preucm si de pe retelele de socializare precum e Facebook-ul.

Mediul online este intr-o continua crestere si dezvoltare. Daca acum ceva timp internetul era ceva la care doar se visa acum se pare ca avem acces de pe o multime de dispozitive, cumparaturile online sunt tot mai multe iar pachetele de internet de la provideri sunt din ce in ce mai accesibile.

De aceea eu am ales sa ma dedic cat mai mult acestui mediu. Imi doresc ca dupa ce termin facultatea, PR, sa imi pot deschide propria afacere pe internet si sa pot lucra de acasa. Acesta este cel mai mare vis al meu iar implinirea lui ar fi cel mai frumos lucru care mi s-ar putea intampla, pe langa copii si familie.

Si totusi internetul mi se pare atat de fascinant. Tocmai de aceea am ales sa imi deschid si un blog deoarece a avea un blog este probabil unul dintre cele mai frumoase activitati pe care le poti face pe internet. Este superb sa scrii pe blog si sa vezi ca lumea citeste ceea ce ai scris. Este superb sa scrii iar lumea sa iti lase comentarii pro sau contra si e atat de frumos atunci cand vezi ca munca ta e apreciata iar o companie te contacteaza pentru a realiza o colaborare.

Da, internetul este fascinant si se afla in plina dezvoltare. Apar tot mai multe joburi pe internet si posibilitatea de a lucra la un laptop, de acasa, este tot mai mare cu cat internetul se dezvolta. Aceste toate lucruri ma fac sa sper ca intr-o zi visele mele se vor implini iar eu voi detine o afacere online.

 

 

Alte articole recomandate:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *