Lenesii traiesc bine

Acum ceva timp cand candida pentru prima oara – cred – Traian Basescu le promitea romanilor ca vor trai bine. Ei bine ai mei tot muncesc zi de zi pentru a trai bine insa numai bine nu traiesc ba din contra, totul e din ce in ce mai greu, banii chiar daca sunt mai multi dispar mult mai repede asa ca e in zadar toata aceasta munca.

Plimbandu-ma azi putin pe afara – ca tare frumoasa e vremea la Botosani – am vazut ca unii oameni chiar traiesc bine. Partea rea e ca acei oameni sunt lenesii pe care ii vedem mereu foarte calmi si nestresati, spre deosebire de noi care ne batem capul cu fiecare problema pe care o avem in timp ce ei sunt foarte indiferenti.

Acum ca vine Pastele, am inceput cu mama o curatenie generala in casa precum si in curte. Am scos covoarele si le-am batut – cu multa ciuda – am dat cu aspiratorul, am spalat tavanul, am dat cu pamatuful, spalat geamuri, dar am si am adus aer curat in casa spaland perdelele, lenjeria de pat si am tinut usile si geamurile deschise toata ziua.

Cu toate ca acum cand scriu aceste randuri nu suna atat de stresant, ei bine cand esti la fata locului va spun sincer ca nu e totul asa de frumos. Mama e o perfectionista asa ca pana nu ii iese totul asa cum vrea ea nu se lasa iar partea rea e ca eu trebuie sa o ajut. Eu sunt cel care muta fotoliul in stanga insa daca se uita mai bine nu e bun in stanga asa ca trebuie sa il mut in dreapta dar dupa ce se uita mai bine, parca statea mai bine in stanga.

Cel mai bine traiesc lenesii. De ce ? Acestia apeleaza la o firma curatenie bucuresti care le face toata treaba in locul lor in timp ce ei stau la o terasa si beau o bere rece bucurosi fiind de vremea frumoasa de afara si de stresul neexistent la ei.

Nu zic ca e un lucru lor ci zic ca asa ar trebui sa fim cu totii. Stresul este foarte daunator astfel incat ar trebui sa fim si noi mai relaxati si sa punem pe altii sa faca treburile pe care noua nu ne place sa le facem. Totusi trebuie sa avem si cativa banuti in plus pentru asta insa eu consider ca merita deoarece vom fi scutiti de foarte multa munca.

 

Alte articole recomandate:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *