Inovatiile tehnologice faciliteaza desfasurarea vietilor umane

Dupa cum bine stim timpul este o coordonata de luat in seama, in jurul ei invartindu-se foarte multe fapte, actiuni sau circumstante.

Un om de rand petrece deseori foarte mult timp la locul de munca, iar de indata ce isi termina programul prestabilit, ce ramane este atribuit familiei, operatiunilor cu orientare personala sau dupa caz activitatilor recreative.

device-uri portabile

Pentru a putea face fata unui ritm alert, dar si pentru a ”fenta” pe cat posibil anumite circumstante de fond, diferite dispozitive pot veni ca un real ajutor atat de comunicare cat si de trasarea anumitor sarcini.

Dispozitivele portabile, cheia catre inovatie

Istoria unui telefon mobil nu spunea mare lucru in urma cu 10 ani, acestea fiind facute in acel moment special pentru comunicare, poate putin divertisment si nimic altceva.

Insa, din 2010 incoace, nume precum Samsung, Apple, HTC si altele au facut posibile visele a milioane de oameni in materie de dotari, tehnologie si utilitate.

Astfel,  in prezent, cu ajutorul unui telefon mobil putem ajunge la o destinatie specifica, putem intra pe diferite aplicatii pentru a ne plati utilitatile, ne putem verifica contul bancar, sau dupa caz putem comunica de la distanta cu o persoana draga noua.

Ce a urmat dupa?

Aceste lucruri si-au pierdut din dinamism si notorietate imediat, iar producatorii au fost nevoiti sa vina cu concepte noi, dar si cu un timp de reactie mult mai bun in randul dispozitivelor.

Astfel, mecanisme precum ceasul smartwatch sau tabletele au capatat intaietate in ultima vreme, in randul tuturor sesiunilor de lucru multimedia sau dupa caz a navigarilor de tip web.

Ce aduce in decor o tableta? Dimensiunile sale reduse, posiiblitatea atasarii unui sistem de operare, multitudinea de elemente pentru conectivitate, elementele de navigare de tip touchscreen sau memoria interna sunt argumente pentru care un om atat la birou, cat si in tren, in masina, la cafenea sau de pe canapeaua proprie poate naviga cu usurinta in jurul acestui gadget.

Insa, cand vine vorba de utilitate pe metru patrat, nimeni nu poate lua din meritele unui ceas smartwatch.

In prezent, se spune ca acestea doresc sa inlocuiasca pe cat posibil importanta unui telefon in decorul vietii umane, preluand din functiile acestuia cat mai mult posibil.

Astfel, nu ar fi de mirare daca agenda telefonica, mesageria, istoricul apelurilor nepreluate, diferite contacte GPS, sau dupa caz anumiti indicatori de performanta sau masuratori de sanatate sa poata fi argumente pentru care un ceas smartwatch sa se regaseasca in recuzita populatiei moderne.

Telefoanele rezistente, dezvoltate dupa tehnologia utilajelor

Dupa cum bine stim exista o categorie aparte de oameni ce activeaza in medii cu un pericol real de accidentare sau dupa caz intr-un nivel de stres iesit din comun.

Pentru acestia si nu numai, producatori de top au cautat sa aduca in decor telefoane, a caror rezistenta sa fie mare, chiar si in cazul unor socuri mecanice de mari dimensiuni.

Astfel un laborator de teste a aratat ca preluarea unor componente de telefon dupa schema tehnica a utilajelor din industria grea poate fi solutia in materie de rezistenta absoluta, chiar si in cazul orientarii acestora catre o sursa de apa sau alte elemente nocive pentru functionarea sa.

Alte articole recomandate:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *