Imi place apa care este cu adevarat apa

daLocuind la tara, cu fantani prin preajma si robinete care aveau ca sursa de alimentare, izvoarele, consider ca am habar despre ce gust ar trebui sa aiba o apa de calitate, sanatoasa. Atata timp cat m-am bucurat de ea inca de mic, mi-a fost greu sa plec si sa beau apa din alte surse, alte fantani, sau chiar din supermarket.

In general nu imi place apa pe care o cumpar de la magazin. Cea plata nu imi place chiar deloc deoarece simt ca nu are puterea de revigorare precum o are apa de acasa. Apa minerala mai consum din cand in cand, atunci cand mi-e foarte sete si nu am de ales. Totusi cea din urma are la randul sau acid ceea ce din nou nu este prea sanatos asa ca incerc cu cat mi-e posibil sa o evit.

Cand am mers la scoala, in oras, am fost nevoit sa las apa care imi place in urma si sa ma reorientez catre alte surse. Initial imi cumparam apa de pe la magazine insa nu prea imi era pe plac. Aveam noroc ca initial am stat la casa unde aveam si o fantana, insa nici aceea nu imi prea placea.

Mai rau a fost cand m-am mutat la bloc. Banii erau tot mai putini iar fantana a ramas in curtea unde am locuit. Atunci am fost nevoit sa incerc apa de la robinet, cu clor – cum i se mai zice -, iar in 4 ani de zile am ajuns sa consum frecvent apa de la robinet. Sincer, la inceput era groaznica, abia o consumam si nu indeparta deloc setea insa cu timpul m-am obisnuit cu ea astfel incat nu mai aveam nicio problema, ba chiar o consumam la fel ca pe cea de acasa.

Acum cand trebuie sa plec iar de acasa, de data aceasta intr-un alt oras, si trebuie sa schimb apa imi vine destul de greu. De obicei nu imi plac schimbarile prea bruste, mai ales cele care privesc alimentatia mea. Sper insa ca diferenta sa nu fie foarte mare si sa ma obisnuiesc cat mai repede posibil cu noua apa si sa nu fiu nevoit sa o cumpar iar deoarece o cheltuiala in plus pe timpul facultatii chiar ar reprezenta o problema.

Acesta este un alt motiv pentru care imi place viata la tara si pentru care imi doresc ca pe viitor sa pot locui undeva intr-un satuc aflat in apropierea unui oras mai mare. Vreau sa locuiesc la tara pentru acele puturi de apa de unde as putea sa beau aceeasi apa pura cu care am crescut, si de unde ar putea sa bea si copii mei la randul lor. Mai mult decat faptul ca are un gust bun, apa pe care o scoti cu fantana direct din put mai este si gratuita spre deosebire de apa curenta pe care o furnizeaza diferite companii. De asemenea o fantana iti poate asigura si apa curenta cu ajutorul unei pompe de apa, insa despre asta am mai vorbit si nu vreau sa ma repet.

 

Alte articole recomandate:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *