Gradinile sunt un mic colt de rai

gradina_cu_legume_400Mereu mi-a placut sa locuiesc la tara. Am si un motiv destul de intemeiat cred eu: la tara ma pot bucura de o libertate pe care nu o gasesc in niciun oras in care merg. Aceasta libertate este data de catre faptul ca la tara locuiesc la casa si dupa cum bine stiti, fiecare casa se bucura si de o curte mai mare sau mai mica.

Indiferent ca e o curte foarte mare sau e una mai micuta, mereu iti poti amenaja un loc in care sa stai la umbra vara si sa citesti, sa scrii sau sa te uiti la un film, in aer liber, liniste si pace.

Imi place sa stau in curte pentru ca de multe ori aceasta dispune si de natura. Cand zic natura ma refer la iarba verde – semanata sau de multe ori chiar salbatica – precum si la florile pe care le poti planta intr-o curte astfel incat sa ii oferi atat culoare cat si o mireasma mai placuta.

Totusi nu oricine se pricepe sa amenajeze o gradina astfel incat aceasta sa fie Рdupa cum am spus si in titlu Рun mic colt de rai. Daca vrei ca in gradina ta sa te simti ca un mic explorator atunci recomandarea mea ar fi sa nu te apuci tu sa tunzi iarba cu coasa ramasa mostenire de la bunicii tai ci mai bine sa apelezi la o firma care se ocupa cu amenajari gradini astfel incat doar asa vei sti ca gradina ta se va bucura de un tratament cat mai bun.

O gradina la casa omului e o adevarata avere, cel putin aceasta e parerea mea. Tare mi-as dori ca pe viitor sa locuiesc la casa si sa dispun de o gradina in care – pe langa spatiile verzi concepute pentru a ma relaxa – sa imi pot cultiva cateva rosii, castraveti,ceapa cartofi si orice altceva care sa-mi faca viata mai usoara si sa reduca vizibil cheltuielile.

De asemenea nu trebuie sa uitam faptul ca gradinaritul in sine pentru foarte multe persoane reprezinta o metoda prin care acestea se relaxeaza. Sunt de acord cu aceasta metoda deoarece in timp ce multi oameni apeleaza la vicii precum tigarile si drogurile, acestia se bucura de natura si in loc sa cheltuiasca bani pentru a se relaxa, reduc banii dati pe legumele pe care in mod normal le cumpara din piata pentru a avea toate ingredientele pentru o anumita mancare.

Asadar oameni buni, apucati-va de gradinarit deoarece acesta este sanatos si ieftin !

 

Alte articole recomandate:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *