Experimenteaza in piata de marketing afiliat pentru a-ti imbunatati nivelul de profit obtinut!

Piata de marketing afiliat le ofera celor care activeaza in acest domeniu o multime de oportunitati, acestia avand de urmat anumite strategii si tehnici care sunt cu aplicabilitate generala. Rezultatele obtinute sunt la un nivel comun, valoarea profitului obtinut fiind de multe ori nesemnificativ, ceea ce ofera spatiu de actiune celor cu initiativa si care isi doresc sa-si creasca profitul. Asadar, de ce sa nu incerci sa experimentezi pe nisa ta si sa le oferi celor interesati alternative care nu se regasesc in ofertele concurentei?

Experimenteaza, fiindca nu ai nimic de pierdut! Doar de castigat!

Porneste de la un simplu experiment facut de un afiliat inventiv care, atunci cand a constantat ca gigantul Amazon nu ofera o aplicatie pentru mobil celor care doresc sa-si faca cumparaturile mai rapid, a preluat initiativa si a dezvoltat o astfel de aplicatie neoficiala. Ceea ce a insemnat pentru el comisioane intre 5% si 8% din fiecare vanzare realizata prin intermediul respectivei aplicatii de pe Amazon. A fi afiliat nu inseamna sa urmezi trendurile urmate de ceilalti, ci sa le oferi clientilor tai alternative si solutii cat mai diferite de ceilalti. Gandeste-te ca, asa cum Google modifica altgoritmii de alocare SERP, asa si clientii isi vor schimba asteptarile si nevoile in ceea ce priveste produsele care sunt promovate prin sistemul afiliat (mai multe detalii pe site-ul LM)

Gandeste intr-un mod cat mai creativ campaniile tale de promovare a produselor, fiindca, atat timp cat vei folosi aceleasi metode precum ceilalti, profitul se va imparti. Daca vei oferi alternative interesante si mai usor de folosit, atunci clientii se vor indrepta catre produsele tale, iar marea parte a profitului va fi redirectionat catre tine. De exemplu, atunci cand scrii un articol de 1000 de cuvinte, optimizat SEO, utilizezi sistemul de structurare pe cuvinte cheie cautate, nu? Regandeste acest mod de a prezenta niste produse si realizeaza un podcast sau un ghid gratuit, in care vei putea colecta si adrese de email pe care le vei exploata mai tarziu. Ori, creeaza un ghid strucurat pe sectiuni bine determinate, cu linkuri rapide integrate catre produsele promovate si care este mult mai usor de citit de oricine, in comparatie cu un articol.

Atunci cand o persoana isi doreste un costum pentru o petrecere, nu ar fi interesant ca in locul unui produs deja finisat sa-i oferi alternative precum posibilitatea de a-si configura costumul cu ajutorul unui croitor profesionst sau chiar sa inchirieze un costum? Fii creativ in modul in care faci promovarea si gaseste intotdeauna solutii care sa-l determine pe client sa fie incantat de ceea ce i se ofera si sa revina pe site-ul tau pentru alte recomandari. Propune-ti fidelizarea clientilor, fiindca acestia iti vor aduce alti potentiali clienti; nu gandi pe termen scurt, axandu-te pe profit imediat, ci gandeste la scara larga, pe termen de minum 1 an. Tot ceea ce faci in nisa ta sa fie facut cu gandul la clienti, fiindca nu doar acestia te vor aprecia, ci si Google, atunci cand iti va oferi o pozitie superioara in cautarile clientilor.

Alte articole recomandate:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *