Eu si banii

In ultimul timp o duc foarte prost cu banii. Pe langa faptul ca am fost nevoit sa imi cumpar o noua geaca, de primvara, m-au lasat si papucii atat cei de purtat prin oras si la scoala cat si cei pe care fii foloseam la alergat. Aceste trei intamplari m-au facut sa mai am doar 25 de lei, datorie.

Adevarul e ca sunt o persoana economa si in general stiu sa imi administrez banii astfel incat sa nu ii cheltui aiurea ci sa ii folosesc cu cap, vorba aia. Totusi pentru a folosi banii cu cap, trebuie sa ai bani.. sau cap, insa la mine nu e decat prima problema, din fericire.

Totusi eu nu sunt decat un tanar care inca nu stie cum e sa aiba un job respectiv o suma mai mare de bani pe care sa o dea la impozite, datorii sau, cel putin eu asa as face, sa o investeasca in ceva astfel incat sa faca banii sa munceasca pentru el si nu invers. Cea mai buna solutie pentru a ajunge in acest punct este cautarea de servicii de audit financiar care ofera consultanta profesionista astfel incat acestea pot fi considerate un fel de scoala a banilor, adica ne invata cum sa facem bani si ce sa facem cu ei, doua aspecte foarte importante in secolul XXI.

Problema multor oameni este aceea ca nu stiu cum sa isi administreze banii astfel incat ajung sa ii cheltuie fara rost iar apoi raman fara si ajung sa se imprumute la banci luand diferite credite. Acest lucru duce la si mai multe datorii iar toata ”afacerea” se afla intr-un declin.

Parerea mea, cu toate ca am o varsta destul de frageta, este ca acesti oameni nu au acea cultura a banilor despre care vorbeam in paragraful de mai sus. Imi place sa numesc acest lucru ”educatie financiara”, doua cuvinte care explica scurt si la obiect o mare problema a oamenilor. Din pacate, si stiu acest lucru pentru ca sunt elev, educatia financiara nu se invata in scoli deoarece in Romania o scoala nu preda decat teorie astfel incat ies contabili pe banda rulanta insa care nu stiu sa isi administreze cat mai bine banii sau in cel mai placut caz, sa faca banii sa munceasca pentru el.

O firma de contabilitate poate oferi niste sfaturi de aur, daca imi permiteti sa spun asta, care pe parcurs va vor ajuta foarte mult. O astfel de firma va poate ajuta sa scapati de taxele mari, platind mai putin, dar si alte servicii care, cu toate ca nu sunt gratuite, va vor ajuta sa va imbogatiti.

 

Alte articole recomandate:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *