Eu la facultate

Mereu mi s-a propus sa merg la Academie deoarece dupa ce termin aceasta facultate voi avea viata buna insa de fiecare data cand mi s-a atras atentia asupra acestei specializari am zis pas. Am facut acest lucru deoarece pur si simplu nu ma atrage aceasta specializare deoarece eu de felul meu sunt un pacifist si, cu toate ca imi plac luptele, nu imi plac razboaiele cele moderne in care masinariile si tehnologia fac totul.

Mereu am gandit in felul urmator: prefer sa fac o facultate usoara care sa imi ofere mai multe perspective. Si cand spun perspective ma gandesc la timp liber care ma va ajuta sa ma angajez sau sa particip la diferite campanii de voluntariat care mi-ar aduce experienta, experienta care da foarte bine pe un CV, acesta fiind un criteriu de care foarte multi angajatori tin cont.

Astfel dupa cateva luni in care am avut foarte multe batai de cap deoarece nu stiam ce ar trebui sa fac dupa terminarea liceului am ajuns sa trag linie si sa rezulte doua profile: Comunicare si Relatii Publice si Jurnalismul. Poate ca multi dintre voi ati trecut deja printr-o facultate astfel incat stiti ca aceste doua profile sunt destul de lejere si, de ce nu, chiar foarte placute din punct de vedere al unui student care isi doreste libertate si oportunitati.

Ei bine genul asta de student voi fi eu. Voi fi un student care isi va dori ca in timpul facultatii sa isi construiasca drumul catre un viitor cat mai bun pentru el si pentru viitoarea sa familie.

Astfel dupa ce voi lua BAC-ul, si stiu ca il voi lua, voi cauta imediat o agentie plasare forta de munca pentru a-mi gasi cat mai usor de lucru. Bineinteles ca veti crede ca eu, ca o persoana care are multe asteptari de la sine, voi avea asteptari si de la viitorul job. Ei bine – se pare ca repet expresia asta – nu va fi chiar asa. In timpul facultatii voi munci si pentru 500 de lei pe luna atata timp cat voi putea trece acest lucru in CV. Mai exact ca am muncit pentru o anumita companie timp de 6 luni de zile.

Cel putin asa vad eu facultatea: o perioada in care trebuie sa faci cat mai multe astfel incat sa fii cat mai pregatit de viitor. Cu toate ca eu am inceput pregatirea inca din liceu, cu toate ca a constat doar in lectii de viata precum aprecierea de banilor, facultatea va insemna pentru mine o adevarata initiere. Dupa ce voi termina facultatea vreau sa fiu un adevarat barbat iar cand zic un barbat adevarat nu ma refer la acel badaran care bea 20 de beri iar apoi se comporta ca un porc. Nu! Cand zic barbat ma refer la un om demn sa poata avea propria familie si care poate trai anumite sentimente precum iubirea si sinceritatea.

Sunt sigur ca un job te poate invata aceste lucruri cu toate ca le invatam fara sa ne dam seama. Si sincer sa fiu trebuie sa aduc aprecieri acestor firme care te ajuta sa iti gasesti un job. Cu ajutorul unui astfel de site de joburi iti poti gasi mult mai simplu un job pe care sa il profesezi cu placere dar care sa iti aduca si un beneficiu financiar cat mai placut.

 

Alte articole recomandate:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *