e365.ro va ofera anvelope pentru orice sezon

De obicei, anvelopele sunt considerate componente mai putin importante ale unui autoturism. Acest lucru este total gresit deoarece acestea sunt singurele suprafete de contact intre carosabil si autovehicul. De aceea, acestea trebuie sa indeplineasca diverse caracteristici legate de suspensie, viteza, zgomot, greutate si directie, mai mult decat atat acestea trebuie sa faca fata fortelor externe, cum ar fi franarea, accelerarea, carosabil umed, alunecos, acoperit cu zapada sau gheata, etc.

Pentru a beneficia de performante pe toata durata de functionare, anvelopele trebuie sa fie alese cu foarte mare atentie.

Primul lucru peste care cu siguranta nu puteti trece cu vederea este tipul autoturismului si masurile recomandate de producator in manualul tehnic al acestuia. Urmatorul pas consta in alegerea producatorului si modelului de cauciuc. Printre cele mai bune sunt anvelopele Goodyear, Debica, Michelin, etc. In acest caz, daca doriti sa faceti diferenta intre performante ar trebui sa va ganditi la modul cum conduceti si la ceea ce este mai important pentru dumneavoastra. Unii soferi pun mai multa importanta pe consumul de combustibil, in timp ce pentru altii conteaza mai mult durata de viata a anvelopelor.

Stilul de condus are o influenta majora asupra anvelopelor. In cazul in care sunteti un sofer agresiv sau transportati incarcaturi mari, aceste lucruri pot uza mult mai repede anvelopele. De asemenea, durata de utilizare a acestora depinde foarte mult de modificarile aduse de conditiile climatice si de utilizare.

O data cu schimbarea anotimpului, trebuie schimbate si anvelopele. Acestea sunt fabricate din materiale speciale care au rolul de a rezista temperaturilor scazute si ridicate. Asadar, incepand cu data de 1 martie soferii trebuie sa schimbe anvelopele de iarna cu cele de vara chiar daca temperaturile nu sunt atat de ridicate. Spre deosebire de cele de iarna care se dilata atunci cand temperaturile sunt ridicate, cauciucurile de vara sunt realizate din materiale speciale pentru a rezista temperaturilor crescute. Pentru siguranta si performante, este recomandat ca toate cele patru anvelope de fie de acelasi fel. Avand in vedere ca durata de viata a unui cauciuc este de 4-5 ani, achizitionarea cauciucurilor de acelasi fel va fi o investitie eficienta si avantajoasa.

E365.ro pune la dispozitia soferilor anvelope pentru orice stil de condus in orice anotimp. De la anvelope ultra-performante, la cauciucuri de vara ce ajuta la scaderea consumului de carburant, aici gasiti numeroase optiuni. Noi va putem ajuta in orice moment sa alegeti anvelope perfecte pentru orice sezon .

Alte articole recomandate:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *