Despre hemoroizi

M-am gandit ca ar fi util sa scriu un articol in care sa vorbesc putin despre simptomele hemoroizilor precum si despre metodele de prevenire a acestora deoarece multe persoane nu le cunosc si astfel ajung sa le caute pe internet. Voi incerca pe cat mi-e posibil sa explic pe intelesult tuturor, fara sa folosesc termeni medicali sau de specialitate, greu de inteles.

Totusi inainte de a vorbi despre hemoroizii si simptomele acestora trebuie sa vorbim putin despre ce sunt hemoroizii.

Ce sunt hemoroizii

Hemoroizii reprezinta dilatatii asemanatoare varicelor insa care apar pe venele din zona anusului si a rectului. In general acestia apar datorita cresterii presiunilor din abdomen. De asemenea acestia mai pot aparea si din cauza diareei.

Sper ca in aceste scurte randuri am reusit sa va lamuresc pe toti despre ceea ce sunt hemoroizii. Acum ca am lamurit – sper – acest lucru putem incepe sa vorbim despre simptomele hemoroizilor.

Simptomele hemoroizilor

Nu voi face o lista prea mare cu simptome ci doar le voi enumera pe scurt deoarece asa, consider eu, ca vor fi mai usor de inteles precum si de tinut minte. Ei bine, prezenta hemoroizilor poate fi demascata de senzatiile de arsura la defecatie, de prezenta unor protuberante in zona anusului, de senzatia ca interiorul anusului este plin precum si de sangerarile din timpul defecatiei.

Pe scurt, acestea sunt cele mai importante simptome hemoroizi si astfel, daca acestea sunt prezente si la tine atunci ar trebui numaidecat sa faceti o vizita medicului de familie deoarece asa, tratamentul se va face mai usor.

Cum previi hemoroizii

Acum stim ce sunt hemoroizii precum si simptomele acestora. Articolul nu ar fi complex daca nu as vorbi putin si despre cum ar putea fi prevenita aparitia hemoroizilor.

Riscul aparitiei hemoroizilor poate fi scazut prin consumul cat mai des de alimente bogate in fibre. Acestea inmoaie materiile fecale si astfel eliminarea lor este mult mai usoara. Puteti consuma alimente precum fructele si legumele sau cerealele integrale. De asemenea pentru prevenirea hemoroizilor pot fi luate si diferite tratamente medicale. Totodata trebuie sa reduceti consumul de alimentre sarace in fibre precum dulciurile, branzeturile, painea alba sau carnea.

Apa este de asemenea o buna metoda de a preveni hemoroizii. Consumul de doi litri de apa pe zi te previne de contactarea hemoroizilor. Niciodata nu trebuie sa uitati sa faceti sport. Cel putin jumatate de ora de plimbare sau orice alte exercitii te va ajuta sa previi aparitia de hemoroizi.

O alta metoda de a prevenit hemoroizii ar fi evitarea statului pe scaun prea mult timp. Totusi daca sunteti nevoiti sa lucrati la birou atunci incercat sa va ridicat de pe scaun cel putin 5 minute pe ora.

Asadar acesta este articolul meu in legatura cu hemoroizii. Am scris acest articol din dorinta de a ajuta oamenii prin oferirea de informatii legate de aceasta boala, pentru a cunoaste care sunte simptomele hemoroizilor precum si cum ar putea preveni aparitia acestora. Nu am dorit sa fie un articol prea complex ci m-am rezumat la propozitii scurte si usor de inteles de catre toata lumea, si sper ca am reusit sa fac ceea ce mi-am propus.

Alte articole recomandate:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *