De ce sa alegi mereu cafea proapat prajita?

 Ai tot auzit oamenii pasionati de cafea vorbind de “cafea proaspat prajita” si cum aceasta e cea mai buna si singura care trebuie bauta daca esti cu adevarat un iubitor de cafea. Dar ce este aceasta “cafea proaspat prajita”? Nu este toata cafeaua proapat prajita? Si de ce este mai buna aceasta decat o cafea… veche?

Afla mai jos care este diferenta dintre o cafea prajita artizanal, si o cafes pe care o gasesti in orice supermarket, ambalata in vid si vei fi un adevarat connoisseur al cafelei.

                  Nimic nu se compara cu mirosul de cafea proapat prajita.

Cafeaua proapat prajita este “cafeaua vie”

Nu ai manca o friptura care a fost gatita acum mai bine de o luna, nu-I asa? Normal ca nu. Atunci de ce consumam produse care nu au nici un indicator despre data cand au fost procesate? Un astfel de produs este cafeaua industriala. Acea cafea care este pe rafturile tuturor supermarketurilor, are un pret foarte mic, este macinata si ambalata in pungi cat mai colorate. Acea cafea pe care te-ai obisnuit sa o conumi in fiecare dimineata de ani de zile. Dar cand a fost prajita acea cafea, cand a fost macinata sic and a fost ambalata? Aceste detalii sunt esentiale pentru ca influenteaza gustul si aroma cafelei mai mult decat ti-ai fi imaginat.

Noul val al cafelei vine cu un aer fresh, in care consumatorii sunt atenti la toate aceste aspect: locul de provenienta al boabelor, metoda de procesare, data si locul prajirii. O cafea proapat prajita este aceea care este consumata la cel mult doua luni de la prajire. Este o cafea care este inca “vie” si isi pastreaza toate aromele si uleiurile volatile in interiorul boabei, fiind gata la preparare sa fie eliberate voluptos in ceasca de cafea. Cu cat trece mai mult timp de la prajire, cu atat boaba de cafea devine mai lucioasa, semn ca aromele au parasite bobul de cafea, iar rezultatul va fi o bautura terna, care a pastrat doar gustul amar si sec.

 

De unde gasesc cafea proapat prajita?

Daca nu locuiesti intr-un oras in care se gasesc prajitorii de cafea sau ai alte preferinte, cele mai multe cafenele si prajitorii de acest gen au site-uri online de unde isi livreaza produsele in tara.

Contego The Coffee Factory livreaza boabele proapat prajite in toate orasele din tara, si isi extind activitatea in tari ca Bulgaria sau Grecia. Intrand pe site-ul lor vei fi uimit de multitudinea de produse din care poti alege – de la cafea proaspat prajita din aproximativ 20 de tari producatoare de cafea, cum ar fi Brazilia, Columbia, Jamaica, Panama, Costa Rica, Malawi, si multe altele. Pe langa cafea, mai poti alege din zeci de sortimente de ceaiuri dar si diverse soiuri de cafea verde. Pentru cei care lucreaza in domeniul cafelei sau pentru cei care prefera sa isi faca cafeaua acasa cu echipamente profesioniste, Contego are o sectiune ultimele echipamente in voga din domeniul HoReCa sau din lumea cafelei.

Alege mereu calitatea, mai ales cand vine vorba de cafea, pentru ca, nu-I asa, tabieturile zilnice ne mentin fericirea. Asa ca alege o cafea proaspat prajita, dintr-un loc de incredere si nu ai cum sa dai gres.

Alte articole recomandate:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *