De ce nu merge sistemul de invatamant romanesc

Probabil suntem cu totii de acord cu titlul acestui articol, sistemul de invatamant romanesc nu functioneaza. An de an da dovada de slabiciune prin faptul ca foarte multi tineri pica BAC-ul si esueaza in viata inca de la o varsta de la care ar trebui sa inceapa sa fie un bun antreprenor.

Una dintre marile probleme ale scolii este faptul ca nu se preda decat teorie. Nu zic ca teoria nu e buna insa multi dintre elevi, aproximativ 99%, nu stiu sa o aplice fapt care o face sa fie inutila. Daca stau sa ma gandesc bine nici profesorii nu cred ca stiu sa o aplice insa ei sunt sefii asa ca nu pot spune nimic, ma rog.

Cea mai mare problema e, dupa parerea mea, faptul ca suntem toti bagati in aceeasi oala. Nu cred ca e normal ca din cauza unei singure persoane sa sufere toata clasa. Mi se pare chiar comunista ideea. Doar pentru ca o singura persoana e nesimtita nu inseamna ca toata clasa e la fel. Asa am patit des in cei patru ani de liceu. Un elev era nesimtit sau prost iar toata clasa primea test. Un elev comenta iar profesorul se purta urat cu toata clasa.

De ce ? De ce trebuie sa fie bagati toti in aceeasi oala ? Ce vina au restul ?

Pe langa faptul ca nu se face nimic in privinta acelui elev ni se mai spune sa rezolvam singuri. Serios ? Si ce ar trebui sa fac eu ca elev ? Sa ii dau in cap ?

 

Alte articole recomandate:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *