De ce îmi place să citesc

de ce sa citesti o carteCititul, la fel ca în cazul scrisului, nu prezintă decât beneficii astfel încât acesta ar trebui să fie o activitate obligatorie în viața fiecărui om și mai ales în cazul adolescenților. Nu sunt un mare cititor de cărți însă mă mândresc cu faptul că cel puțin 30 de minute pe zi mi le petrec citind.

De asemenea după un studiu s-a ajuns la concluzia ca 15 de minute de citit zilnic duce la contactul cu 10.000.000 de cuvinte noi pe an. Dintre acestea dacă reținem măcar câteva sute atunci vom avea un vocabular mult mai bogat, un scris mai plăcut iar discursurile noastre vor fi mult mai frumoase.

Un alt motiv pentru care trebuie să citești o carte este dezvoltarea personală. Citind, fără să ne dăm seama, devenim niște oameni mai buni atât din punct de vedere profesional cât și la partea sufletească. De asemenea cititul ne poate îndrepta unele defecte fără ca noi să conștientizăm acest lucru.

Ca blogger, o carte te ajută mult mai mult. Aceasta îți oferă foarte multă inspirație dar și imaginație pentru a scrie artiole cât mai bune.

Pentru mine o carte, la fel ca scrisul pe blog, este un mod de a evada din lumea stresantă într-o lume a mea, mult mai calmă și mai frumoasă care mă relaxează. Astfel folosesc o carte în loc să fumez, cum au alte persoane obiceiul și reușesc astfel să fiu o persoană mai bună ca multe altele.
Dacă romanul respectiv este de comedie, atunci mare vă va fi mirarea atunci când veți vedea că vă puteți amuza mult mai mult decât la un film. Astfel dacă vreți comedie, citiți o carte și nu veți regreta.
Așadar cartea transformă un om simplu într-un om educat, inteligent care va avea un vocabular mult mai plăcut și va impresiona atât prin scris cât și prin discursuri.

Alte articole recomandate:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *