De ce imi place Pastele

Dupa Craciun, sarbatorile pascale sunt printre preferatele mele. Asta deoarece Pastele e una din zilele in care magia pluteste in aer si iubirea se afla in orice crestin astfel incat lumea este cuprinsa de o armonie pe care numai in astfel de zile o poti vedea.

Imi place foarte mult Pastele. Imi place sa merg la Biserica si sa vin noaptea cu lumina adusa acasa alaturi de pasca si ouale rosii sfintite. Imi place de asemenea ca in intunericul care cuprinde satucul meu dupa ora 12 nu se vad decat zeci de luminite coborand la vale astfel incat iti creaza iluzia ca este o imagine rupta dintr-o carte de povesti in care zanele care intretin natura si miracolele acestora.

De Paste, la fel ca de Craciun, se reunesc toate familiile. Ce e mai frumos decat sa petreci o zi intreaga cu frati, surori, vecini, unchi, bunici si nepoti la masa ? O zi in care se vorbeste si se depana amintiri nu poate fi decat o zi pe care ai vrea sa o traiesti mereu.

Imi place ca de Paste vine sora mea acasa pe care nu o vad decat la astfel de sarbatori si astfel bucuria e si mai mare. E tare frumos sa ciocnesti cate un ou rosu cu cei dragi si sa bei un pahar de vin la o masa cu drop de miel.

De asemenea probabil slujba de Paste este probabil una dintre cele mai frumoase. Atunci cand participi la o astfel de slujba simti cum te desprinzi de probleme si te linistesti apropiindu-te de Dumnezeu.

Chiar daca unele rude nu mai reusesc sa ajunga in vizita in una din cele trei zile de Paste acestea vor reusi mereu sa ne transmita frumoasele urari de paste care ne aduc mereu cate un zambet pe chip atunci cand le citim sau le ascultam.

Cu toate ca s-a cam pierdut traditia, sunt frumoase si acele felicitari de paste una mai colorata ca cealalta si cu ilustrari cat mai frumoase.

Astfel in vacanta asta nu cred ca voi fi la fel de activ ca inainte deoarece ma voi pregati si eu ca tot omul gospodar facand cozonaci, sarmale si oua rosii astfel incat nu voi mai avea la fel de mult timp sa scriu pe blog. Prin intermediul acestui articol tin sa va urez un Paste cat mai placut alaturi de cei dragi iar lumina pe care o veti lua de la biserica sa va lumineze atat caminul cat si sufletele.

 

Alte articole recomandate:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *