De ce imi place atat de mult sa citesc? Care sunt preferintele mele?

Carti

Daca urmaresti de ceva timp acest blog, atunci cred ca esti deja la curent cu preferintele mele in materie de citit, dar si faptul ca ador efectiv aceasta activitate pe care eu o vad ca fiind una complet necesara in viata oricarei persoane. De ce? Pentru ca este destul de dificil sa te poti dezvolta din punct de vedere intelectual fara a citi in mod regulat.

Mergi la sala de forta? Eu da, si m-am gandit sa iti explic in felul urmator de ce este important sa citesti. Gandeste-te ca atunci cand iti doresti sa construiesti masa musculara trebuie sa supui muschii la un efort care sa „declanseze” cresterea. Bun, de fapt in timpul ridicarii de greutati fibrele se „rup” oarecum, iar asta va insemna ca data viitoare se vor reface mai puternice, mai multe si mai mari. La fel este si in cazul creierului nostru. Atunci cand citim, el este supus unui efort care il va stimula, il va face sa fie mult mai „proaspat” si sa devina mult mai puternic – in acest mod nu va trebui sa iti faci griji ca la batranete o sa incepi sa te lovesti de pierderi de memorie.

Ce carti prefer sa citesc eu?

Inca de cand am fost un mic copil nu pot spune ca ma atrageau foarte tare cartile de fictiune, citind beletristica mai mult din nevoie, pentru programa de bac. Dar asta nu inseamna ca nici ele nu te pot ajuta sa te dezvolti ca persoana, pentru ca iti vor permite sa vezi lumea dintr-o alta perspectiva. Totusi, adevaratul „tezaur” eu consider ca il poti obtine citind carti de dezvoltare personala, care te vor invata foarte multe lucruri pe care cu siguranta nu le stiai. Ele au reusit sa imi influenteze complet modul de a gandi si de a vedea viata, precum si modul in care ma vad in viitor. Pot spune ca datorita lor sunt ceea ce sunt acum.

Ce carti iti recomand? Depinde destul de mult si de care sunt domeniile in care tu activezi, care iti plac sau de care esti pasionat. Aproape toate magazinele care se ocupa exclusiv cu vanzare de carti iti pun la dispozitie foarte multe filtre, care iti vor permite cu siguranta sa gasesti ceva care sa iti placa foarte mult.

Alte articole recomandate:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *