De ce e bine sa ai un animal de companie

Sa ai un animal de companie este cu siguranta mult mai frumos decat unele persoane isi pot inchipui. Un astfel de suflet iti va fi mereu prieten si, dupa un studiu realizat cu detinatorii de animale de companie, s-a ajuns la concluzia ca stapanul unor astfel de animale nu se simte niciodata singur.

De asemenea este foarte bine sa ii cumperi copilului vostru un animal deoarece asa va invata sa fie responsabil. Atunci cand copilul iti cere sa ii cumperi un catel sau o pisica, fa asta insa trebuie sa ii explici ca el e cel care trebuie sa ii dea de mancare, sa il spele sau sa iasa cu el la plimbare. Aceasta metoda este aplicata de foarte multi parinti pentru a-si creste cat mai bine copii.

Personal recomand hrana bosch junior deoarece la randul meu o folosesc pentru o a oferi animalelor de companie, daca asa pot fi numite si animalele care sunt tinute in curte. Totusi pana si numele acestui aliment ii va face pe copii sa se simta bine deoarece un junior ofera mancare junior. Suna bine, nu ?

Revin insa la ideea ca e foarte bine sa ai un animal de companie. Pe langa responsabilitatea pe care o poate castiga un copil un animal te binedispune. De asemenea acesta iti ofera posibilitatea de a iesi mai des sa te plimbi deoarece esti nevoit sa il scoti afara, asta daca animalul de companie e un caine. Astfel nu mai ai scuza ca nu ai timp sa iesi deoarece devii nevoit.

Dupa cum ziceam si mai sus, un animal de companie te binedispune. Tot dupa un studiu realizat cu posesorii de animale s-a ajuns la concluzia ca persoanele care au in casa un caine sau o pisica sunt mai binedispusi decat cei care nu au un animal de companie.

Totodata trebuie sa te gandesti si din cealalta perspectiva si anume la faptul ca faci un bine. Da, prin faptul ca ai o pisica si ii oferi mancare, un acoperis si atentie aceasta va avea la randul sau o viata mai frumoasa si mai fericita. Pe langa fericirea noastra, trebuie sa ne gandim si la fericirea micilor prieteni.

Tin totusi ca pe finalul articolului sa insist pe un subiect care pentru mine inseamna foarte mult. Ganditi-va foarte bine inainte de a cumpara animalul de companie. Acesta necesita foarte multa atentie si ingrjire cat mai buna astfel incat daca nu aveti timp sa ii acordati toata aceasta atentie si grija atunci ii veti face mai mult rau decat bine. Un animal care nu primeste atentie sufera la fel de mult precum o face un om. Copii vor invata sa fie responsabili insa daca stiti ca voi nu aveti aceasta calitate, mare mi-e rugamintea de a renunta la ideea achizitionarii unui caine, pisici, iepure, hamster sau orice alt animal de companie deoarece acesta trebuie tratat la fel cum va tratati propriul copil. Totusi daca stiti ca ii puteti oferi toata aceasta atentie atunci detinerea unui animal de companie este o adevarata binecuvantare.

 

Alte articole recomandate:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *