De ce aveti nevoie de un ventilator pentru baie

ventilator pentru baie, de tavanUmiditatea excesiva este responsabila de multe ori pentru deteriorarea bailor. In timpul unei bai sau a unui dus mai lung nivelul de umiditate din interiorul incaperii cresc in mod semnificativ, facand din baie un mediu perfect pentru dezvoltarea mucegaiului si a altor microorganisme daunatoare pentru sanatate. Aerul cald poate raspandi aceste particule, punandu-va in pericol sanatatea, mai ales daca suferiti de anumite alergii.

Un ventilator pentru baie este solutia cea mai buna pentru pastrarea unei umiditati reduse in aceasta incapere a casei. Acesta se poate ocupa de ventilarea corespunzatoare a baii, imbunatatind calitatea aerului. Poti gasi destul de usor un ventilator pentru baia ta, insa va trebui sa tii cont de mai multi factori importanti, pentru a te asigura ca aparatul va fi eficient si vei obtine rezultatele dorite.

Caracteristicile unui ventilator pentru baie

Printre cele mai importante aspecte ale unui astfel de ventilator se numara eficienta lor si zgomotul pe care il produc atunci cand sunt in functiune. Capacitatea acestora de ventilare se masoara in metri cubi pe ora, iar cu cat baia dumneavoastra este mai mare, cu este nevoie de un aparat cu o capacitate ridicata. In general, 160 mc/h sunt suficienti.

Zgomotul scos de ventilator ar trebui sa fie cat mai redus, deoarece v-ar putea deranja. Este bine sa alegeti un model ce emite un zgomot de maxim 40 dB. Aparatele mai silentioase sunt mai scumpe, insa de obicei au si o calitate mai ridicata.

O dotare interesanta o reprezinta senzorul de umiditate, prezent de obicei pe modelele cu pret peste medie. Acest senzor se ocupa de ventilarea inteligenta a baii, schimband turatia ventilatorului in functie de nivelul de umiditate din incapere.

Riscuri de care ar trebui sa tineti cont

Retineti ca expunerea pe termen lung a incaperii la umiditate excesiva poate crapa si decoji vopseaua de pe pereti, dar si cea de pe usa baii. Chiar si obiectele din interior pot fi afectate in mod negativ. Bineinteles, principalul motiv pentru dezvoltarea mucegaiului, pe langa umiditatea in exces, este aerisirea inadecvata a camerei. In unele cazuri este nevoie de un dezumidificator, insa nu si daca aveti problema umiditatii excesive doar in baie.

Majoritatea locuintelor noi sunt bine izolate, restrictionand foarte mult circulatia aerului. Acest lucru este in sine unul bun, deoarece se fac economii la energie, insa ventilarea corespunzatoare a locuintei este foarte importanta pentru mentinerea unei calitati a aerului adecvata. Prin urmare, ventilarea in mod corect va protejeaza nu doar sanatatea ci si integritatea locuintei si a lucrurilor, iar in baie umiditatea creste cel mai mult.

Alte articole recomandate:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *