De cand am masina, am mai invatat cate ceva

Pana sa iau permisul nu stiam mai nimic despre masini. Ba chiar la scoala de soferi m-am suit pentru prima oara in masina si era atat de nou pentru mine. De atunci au cam trecut vreo 2-3 luni si sunt fericit mai ales pentru faptul ca am reusit sa imi iau masina si, cum e normal in cazul fiecarui posesor de masina, mai inveti cate ceva despre ea.

Ei bine unul dintre primele lucruri invatate legate de masina pe care o detin este faptul ca o data la 10.000 de kilometri trebuie sa-i fac schimbul de ulei. Prima oara i-am pus niste ulei castrol edge 5w30 si de atunci am 2.000 de kilometri facuti cu ea. Mai am niste ulei in bidonul din care am pus ulei si ma gandesc sa mai completez singur peste ceva timp, nu stiu insa cand. Oricum, verific des uleiul si inca mai am, deci nu-i mare bataie de cap.

De asemenea deseori mai deschid capota si mai analizez sa vad ce si cum, deoarece doar asa inveti. Trebuie sa schimb beculetul unui far iar asta va fi cu siguranta foarte interesant, astept insa sa treaca putin gerul deoarece nu cred ca e prea placut sa lucrezi chestii de genul cu mainile inghetate.

Totodata am inceput sa ma uit la televizor la fel si fel de emisiuni despre masini si sunt mult mai captivat decat eram candva. Iar unul dintre cele mai interesante schimbari pentru mine este aceea ca, atunci cand vine vorba despre masini intr-o discutie sunt numai ochi si urechi si incerc sa retin cat mai multe lucruri posibile.

Si bucuria de acum incepe. Astept numai sa treaca iarna, ca sincer sa fiu ma sperie putin mersul pe zapada pentru ca nu l-am exersat destul de mult inca, insa odata ce simt eu ca a venit primavara, voi incepe sa investesc tot mai mult in masina si ma gandesc in primul rand sa ii schimb distributia iar mai apoi telescoapele si tot ce mai trebuie. Asta pentru ca stiu ca este foarte important sa ai grija de masina pe care o conduci precum si sa investesti cat mai mult atunci cand este cazul, ca doar pana la urma urmei vorbim despre fier iar fierul din cand in cand se mai strica, motiv pentru care trebuie sa previi astfel de situatii.

Mai mult decat atat, cu siguranta nu mi-as dori sa raman cu masina moarta in mijlocul unei intersectii, de aceea si doresc sa investesc mereu.

Alte articole recomandate:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *