Dansul, cel mai frumos sport

Niciodata nu am fost un sportiv bun. Fie ca a fost vorba de fotbal, handal sau alte sporturi precum tenisul de masa sau cel de camp, niciodata nu am fost bun la ceva. Ma pricep la toate insa nu excelez la niciunul, astfel incat mereu am un of pe care nu il spun prea des.

Dansul este tot un sport insa din pacate nici la acesta nu ma pricep. In clasa a 9-a am avut ocazia sa particip la niste cursuri de dansuri populare insa de timid ce eram am fost fraier si am refuzat astfel incat acum regret tare mult. Daca as fi participat la acele cursuri gratuite as fi putut cunoaste o multime de oameni noi dar as fi invatat si sa dansez si as fi participat la o multime de evenimente care cu siguranta mi-ar fi placut.

Totusi aceasta oportunitate a fost in trecut iar daca nu am stiut sa profit de ea acum nu au ramas decat regretele si invatatura de minte ca data viitoare sa nu mai dau cu piciorul acestor oportunitati.

Cu ocazia zilelor orasului despre care am tot vorbit in ultima vreme, pe langa concertele care au loc in fiecare seara, pe scena apar diferite trupe dintre care multe sunt si de dans.

Cele mai multe trupe sunt formate din tineri care practica dans sportiv si pot spune ca sunt foarte tari. Acesta este unul dintre cele mai misto tipuri de dans posibile iar faptul ca este practicat de catre tineri, il face si mai frumos.

Am vazut si foarte multe filme cu adolescenti in care acestia practicau acest tip de dans si am ramas cu un gust amar deoarece mi-as dori sa pot face si eu acest dans insa din pacate nu am un corp prea sportiv.

Imi place toata energia pe care dansul sportiv o transmite. Acei dansatori par incarcati 100% cu adrenalina si energie astfel incat reiese placerea lor fata de ceea ce fac. Se vede de la o posta faptul ca acestia se simt extraordinar atunci cand danseaza si ca dansul este singurul lor viciu, sau nu.

Totusi atunci cand urmaresc un astfel de dans primesc o energie pozitiva care ma face sa vreau sa urc si eu acolo sus pe scena si sa incep sa dansez printre ei. Ma trezesc insa la realitate si imi inchipui cat de penibil as fi daca as face asta :)) .

Tin insa sa imi arat aprecierea fata de toate persoanele care practica dans sportiv si nu numai acesta ci orice alt tip de dans existent. Dansul e mai mult decat un sport. Eu il vad ca pe o arta si un talent. La fel ca muzica si pictura sau orice alt tip de arta incepand cu sculptura si terminand cu cantatul la orice tip de instrument muzical.

De asemenea prin acest articol doresc sa imi promit mie ca la facultate voi cauta numaidecat o metoda ca sa invat si eu un dans anume, chiar daca nu va fi dans sportiv si putin probabil sa fie dansuri populare.

 

Alte articole recomandate:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *