Cum si de unde cumparam aparate de aer conditionat?

Vara deja a inceput iar caldurile urca tot mai mult de pe o zi pe alta. Curand vor ajunge din nou la perioada de canicula, cand parca nu mai poti rezista nici in casa. Un singur lucru te poate linistit in acest caz, si iti ofera un mediu placut, in care sa te relaxezi. Este vorba despre aparatul de aer conditionat pe care este obligatoriu sa il ai in casa in aceasta perioada.

Desi pana acum ceva timp, aparatele de aer conditionat erau un lux, in ultima perioada preturile acestora au scazut considerabil, ajungand sa fie accesibile oricui. Anul trecut am fost pus in situatia de a face aceasta achizitie si nu am stiut ce aparat de aer conditionat sa cumpar, insa m-am documentat si am aflat destul de multe informatii, in primul rand comparand specificatiile aparatelor din magazine.

aparate de aer conditionat

Cum alegi un aparat de aer conditionat?

Pe siteul Best Review am aflat in primul rand faptul ca puterea aparatelor de aer conditionat se masoara in BTU si pentru fiecare suprafata este nevoie de o putere anume. Astfel, pentru o incapere de pana la 20 metri patrati este suficienta puterea de 9000 BTU, insa la un spatiu de pana la 50mp cum ar fi un magazin, ai nevoie de minimum 24000 BTU. In plus, trebuie tinut cont si de traficul spatiului, pentru ca in cazul unui magazin, usa fiind deschisa des, ai nevoie de si mai multa putere de lucru.

Cele mai bune aparate de aer conditionat provin de la producatori consacrati precum Panasonic, Samsung, Whirlpool, LG, Heinner, etc. Asigura-te ca alegi un model foarte cunoscut, si doar dupa ce citesti review-uri de la alti utilizatori ai acestuia. Un model extrem de bine comercializat va beneficia intotdeauna si de o garantie de calitate.

Spuneam mai sus ca preturile au scazut considerabil pe parcursul ultimilor ani de zile, in plus acum se pot cumpara chiar si in rate de la majoritatea magazinelor mari. Atunci cand cumperi un aparat de aer conditionat ar trebui sa iti pui problema si despre instalarea acestuia. Asigura-te ca ti se ofera in mod gratuit, sau ca ai gasit persoana potrivita pentru a face acest lucru, pentru ca nu este foarte simplu si daca faci vreo greseala poti pierde garantia produsului.

Alte articole recomandate:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *