Cum se distreaza copii

Sursa: FileDinJurnal.RoZilele acestea sunt zilele orasului – am tot zis in ultimile trei articole despre asta – si toata lumea e pe bulevard, in parc si pe pietonal. O mare parte din acest public este reprezentata de copii energici si jucausi. Tot pentru acestia s-a creat si un mini parc de distractii in care se pot distra.

Uitandu-ma la acestia mi-am amintit cu mare drag vremurile cand eram si eu ca ei si ma bucuram enorm de mult atunci cand ma dadeam intr-un leagan sau un topogan. Si adevarul e ca ma bucura faptul ca inca mai stiu cum sa se distreze si nu isi petrec chiar tot timpul in fata unui ecran.

Inca nu am copii si va mai dura ceva timp pana cand voi avea familia mea. Stiu insa ca atunci cand va veni acest moment, voi avea mare grija ca acestia sa creasca cat mai frumos posibil, fara ca sa isi petreaca 90% din timp la calculator iar restul de 10% cu tableta sau cu smartphone-ul in mana.

Atunci cand va fi ziua lor, petrecerea nu va avea loc in jurul unui Playstation ci va fi organizata asa cum imi doream eu sa fie cand eram mic. O masa va fi amplasata undeva in curte sau intr-un spatiu verde, bineinteles sub o umbrela deoarece s-ar putea sa fie prea cald – asta daca se va tine vara.

Petrecerea va fi incarcata de voie buna. Copiilor le plac clovnii asa ca de la o petrecere acestia nu ar trebui sa lipseasca. Astazi se poate face inchiriere clovni astfel incat orice tatic sau mamica poate aduce un clovn la petrecerea copilului sau.

De asemenea de la o astfel de petrecere nu ar trebui sa lipseasca jocurile alea distractive pe care le vedem in fiecare film dedicat copiilor.

Sunt sigur ca daca unui copil i-ai face cunostinta cu asemenea activitati nu ar mai sta atat de mult la calculator si ar aprecia mai mult jocurile pe care le joci afara nu in fata unui ecran.

Inca imi amintesc serile in care jucam Ascunselea cu prietenii pana la 10-11 si mereu asteptam seara ca sa iesim iar. Aveam seri in care alergam dupa niste insecte numite Radasca – acum ocrotite de lege – si le puneam sa se lupte si eram foarte incantati cu Radasca noastra. Cu cat aceasta avea coarnele mai mari cu atat era mai puternica in lupte insa de multe ori mare ne era mirarea cand cele mici le doborau pe cele mari.

Fiind la tara, ieseam in fiecare seara la 18 la un pod unde se adunau o multime de copii si jucam fotbal sau mergeam in Baseu sa facem baie cu toate ca nu aveam voie si de multe ori venea mama sa ma ia deoarece stateam toata ziua.

Tare mult imi lipsesc acele vremuri si tare ma doare cand vad faptul ca azi copii nu stiu sa se distreze decat in fata unui calculator jucand Metin sau Counter Strike, jocuri care le strica intreaga copilarie.

Parinti, invatati copii sa se joace la fel cum faceati si voi cand erati mici !

 

Alte articole recomandate:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *