Cum sa organizezi un eveniment cu costuri putine

Astazi evenimente avem peste tot si in fiecare zi. Mereu exista cate un concert, o piesa de teatru sau pur si simplu un eveniment in care o persoana specializata intr-un anumit domeniu tine un discurs despre domeniul profesat. De asemenea mai ales acum ca se apropie alegerile, candidatii vor organiza multe campanii in care vor discuta cu potentialii alegatori.

Ceea ce nu stiu participantii este ca organizarea unui astfel de eveniment este foarte costisitoare. Tot echipamentul pe care il vad costa, de multe ori costa si amplasarea scenei in spatiul public, microfoanele costa, luminile costa.. totul costa. Dupa ce am constientizat acest lucru am respectat mult mai mult organizatorii de evenimente iar atunci cand am fost nevoit sa platesc 25 de lei pentru un bilet la un concert i-am dat cu mare drag deoarece stiam ca nu sunt in zadar toti acesti bani.

De obicei artistii care organizeaza un concert dispun de tot echipamentul deoarece stiu ca vor avea mereu nevoie de el. Insa cei care nu organizeaza decat un singur eveniment nu au motive sa cumpere echipamentul deoarece se va pune praful pe el si cu singuranta nu isi doresc asta.

Ei bine cineva s-a gandit la acest lucru si au aparut diverse firme de inchiriere echipamente care pot ajuta toate aceste persoane. Adevarul e ca ideea a fost una foarte buna. De exemplu eu ca blogger vreau sa ies in centru in Botosani si sa le vorbesc oamenilor despre blogging si sa ii incurajez sa isi deschida un blog. La acel eveniment am nevoie de lumini deoarece vreau sa il fac seara dar si de sonor ca doar nu am o voce atat de solida incat sa pot vorbi in fata a catorva sute de oameni fara microfon. Am nevoie astfel si de un microfon precum si de boxe care sa ma faca auzit. Daca as fi nevoit sa cumpar toate aceste echipamente ar trebui sa platesc o suma foarte mare de bani in timp ce daca le-as inchiria, costurile ar scadea vizibil.

Acum stau si ma gandesc ca ideea de inchiriere in sine e una foarte buna. Atunci cand vrei sa iti cumperi o casa si nu ai bani suficienti, o inchiriezi. Daca vrei sa te plimbi prin oras cu bicicleta, poti inchiria una. Ai facut pana la masina si trebuie sa ajungi urgent pana la tara? Poti inchiria o masina.

Sunt curios daca toti acesti politicieni care asteapta voturile noastre isi vor inchiria echipamentele de sonorizare si toate celelalte sau le vor cumpara insa tare ma tem ca vor fi cumparate tot din banii nostri. Ma gandesc ca daca toti acesti politicieni ar apela la inchirierea echipamentelor costurile campaniilor electorale ar fi mult mai mici iar banii economisiti ar putea fi folositi inteligent, de exemplu la marirea alocatiilor pentru elevi care sunt luati in ras cu o suma de 40 de lei care nu e de ajuns nici sa iti iei in fiecare zi cate un covrig sa nu mori de foame la scoala.

Asadar, daca vei organiza un eveniment inchiriaza echipamentele!

Alte articole recomandate:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *