Cum sa cant mai usor la chitara ?

Fac aproape 1 an de cand mi-am luat o chitara clasica insa, spre dezamagirea mea, inca nu am invatat sa cant prea bine la ea. Stiu cateva cantece precum Amintire cu haiduci sau melodia lui Margineanu – A fost odata insa m-am cam oprit la aceste doua melodii. De fapt mai erau inca doua melodii pe care din pacate le-am cam uitat titlul.

Singura mea problema in ceea ce priveste relatia cu chitara este nota D – am invatat notele dupa aceste denumiri – deoarece nu o pot apasa calumea, si astfel am renuntat.

Am facut insa o mica mare greseala: am inlocuit corzile de nylon, cu care venise ea initial, cu corzi metalice de acustica. Zic ca e greseala deoarece, cu toate ca ofera un sunet foarte bun, aceste corzi sunt mai greu de apasat si astfel cred ca mi-ar fi fost mult mai usor cu corzile de nylon dupa care as fi putut face trecerea la aceste corzi mai dure, sau la o chitara acustica.

Mai rau este ca nici nu am timp sa ma mai ocup prea mult de ea si astfel e nevoita sa stea saraca intr-un colt al camerei. Bine ca nu se pune praful pe ea deoarece e in husa insa tot mi-e mila cand o vad asa parasita.

Sper ca vara aceasta sa reusesc sa ii ofer mai multa atentie si sa invat cat mai multe cantece, doar asa pentru propria satisfactie.

Alte articole recomandate:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *