Cum o fi sa fii dentist ?

Sunt in momentul in care trebuie sa imi aleg un drum in viata. Ma aflu intr-o intersectie iar acum trebuie sa aleg ce voi face in viitor, ce voi studia si ce voi lucra. Este o decizie destul de grea de luat si importanta totodata si astfel trebuie sa ma gandesc foarte bine inainte de a alege.

Am facut stiinte sociale in liceu iar alegerea unui profil tehnic ar fi o nebunie, cel putin pentru mine, deoarece nu sunt deloc pregatit pentru un astfel de drum. Eu matematica, fizica, chimia si alte stiinte exacte suntem total paraleli deci mi-ar fi foarte greu sa reincep sa le studiez.

Astfel trebuie sa ma axez pe stiintele pe care le-am studiat eu in liceu si anume cele umaniste. Toata lumea vrea sa se faca doctori, farmaciste, avocati si nu mai stiu ce meserie foarte banoasa insa ma intreb cati dintre acestia vor sa faca jobul respectiv doar pentru ca e ceea ce le place.

O fi fain sa ai un cabinet deĀ radiologie dentala digitala TargovisteĀ deoarece din cate stiu eu din aceasta meserie se castiga foarte bine, iar un job bine platit este cautat de catre toata lumea. Dentistii castiga bine insa mie mi se pare o meserie destul de greoaie si minutioasa in care orice greseala costa.

In general este foarte greu sa lucrezi cu oamenii motiv pentru care am ales si imi doresc sa lucrez in fata unui calculator, la un birou sau daca se poate chiar acasa. Poate ca sunt vise mari insa sunt genul de persoana ambitioasa care atunci cand isi propune ceva face orice pentru a ajunge unde si-a propus.

Totusi din cate stiu meseriile acestea sunt printre cele mai cautate. Cel mai bun exemplu fiind fostii mei colegi care vor sa se faca medici, dentisti sau farmacisti, fapt care imi spune ca aceste meserii sunt chiar foarte bune, insa nu sunt de mine.

Pe final, daca imi permiteti sa visez putin frumos, trebuie sa zic ca tare mi-ar placea sa am un cabinet de radiologie dentala digitala insa acolo sa lucreze altceva si nu eu. Poate fi el in Botosani sau poate fi si in Targoviste deoarece stiu ca un astfel de cabinet poate produce foarte multi bani, atata timp cat stafful este unul competent si profesionist clienti vor fi mereu precum si o lista lunga de rezervari.

Voi ce parere aveti despre aceste joburi menite pentru tratarea oamenilor ?

 

Alte articole recomandate:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *