Cum e mai bine sa cumperi online? Folosind plata prin card, sau ramburs?

Internetul s-a dezvoltat mult in ultimii ani de zile, si odata cu el se dezvolta si magazinele online. Este mai usor sa cumperi un produs de pe internet decat din magazinul fizic, deoarece pierzi mai putin timp, in plus beneficiezi si de dreptul de retur pe care multe dintre magazinele fizice nu il ofera. La cumparaturile online, orice magazin este nevoit sa ofere drept de retur 14 zile, din pricina faptului ca beneficiarul nu poate vedea produsul fata in fata si pot exista nemultumiri.

plata ramburs vs card

Exista multe discutii privind plata cu card sau ramburs, in cadrul carora oamenii se impart in 2 categorii. Este vorba despre comercianti, care prefera sa vanda cu plata prin card si sa aiba siguranta faptului ca produsul a fost deja platit si trebuie livrat, iar pe partea cealalta a drumului sunt cumparatorii care prefera sa plateasca ramburs. Haideti sa analizam fiecare situatie in parte:

Ce spun comerciantii?

Un comerciant in mediul online va prefera intotdeauna plata prin card, chiar daca comisioanele percepute de catre banci si sistemele de plata sunt destul de mari. Principalul avantaj al acestui sistem de plata este ca, odata vazut cu banii in cont, comerciantul stie ca produsul deja a fost achitat si ramane doar sa il livreze. In plus, in acest circuit, comerciantul poate rula banii mult mai rapid, fara sa astepte sa ii primeasca de la curier peste un anumit numar de zile.

In situatia in care cumparatorul opteaza pentru plata ramburs, comerciantul nu are certitudinea ca bunul respectiv va ajunge la destinatie si va fi achitat. Retururile in cazul acestei forme de plata sunt mult mai mari decat in cazul platii prin card, iar costurile de livrare si ambalare sunt suportate de catre comerciant.

Ce parere au cumparatorii?

Orice cumparator prefera sa plateasca ramburs, adica la primirea coletului. Acest lucru se intampla pentru ca oamenii nu au incredere in magazinele online si vor sa se asigure ca au primit ceea ce comandasera, astfel eliminand orice suspiciune.

Pe de alta parte, atunci cand fac un cadou cuiva, cumparatorii apeleaza la plata prin card, astfel incat beneficiarul final sa nu achite nimic.

Inca de cativa ani de zile, atat magazinele online, cat si guvernul si bancile, incearca sa elimine banii cash din circuit si sa “forteze” practic cumparatorii sa foloseasca plata prin card. Acest demers se doreste in primul rand pentru a incerca sa limiteze elementele de frauda. Chiar daca ne place sau nu, cert este ca in cativa ani se va ajunge in momentul in care nu vei mai putea cumpara de la un magazin online cu posibilitatea de plata ramburs.

Alte articole recomandate:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *