Cum alegi cel mai bun web hosting pentru site-ul tau

webhosting-2

Aceasta este una dintre acele intrebari care se afla pe buzele multor persoane care se afla la inceput de drum in ceea ce priveste mediul online, iar in acest articol o sa incerc sa ofer niste repere dupa care eu ma ghidez de fiecare data cand imi aleg o anumita companie ori atunci cand recomand prietenilor sau colaboratorilor mei alternative.

Trebuie sa stii ca atunci cand esti in cautarea “celui mai bun web hosting” trebuie sa te gandesti ca acela trebuie sa fie cel mai bun pentru tine, pentru nevoile tale si ale site-ului tau. Pentru ca daca ai un blog cu un trafic destul de mic, atunci cel mai ieftin pachet iti este arhisuficient – in schimb, pentru cei care au proiecte cu ceva vechime in online acestea nu ar rezista mai mult de o ora pe un astfel de server. Ca sa iti faci o idee, poti sa vezi pachetele de gazduire disponibile aici, acestea fiind cele pe care eu le gasesc ca fiind cele mai atractive.

Ce trebuie sa fac inainte de a opta pentru un anumit serviciu de web hosting?

Inainte de a apasa pe butonul “comanda” trebuie sa te intrebi care sunt nevoile afacerii tale. Poate ca vrei sa iti lansezi un magazin online ori pur si simplu doresti sa te axezi pe marketing-ul afiliat. Trebuie sa ai inca de la inceput un plan bine definit, dupa care sa te poti ghida (bun, asta este valabil in cazul in care iti doresti sa faci ceva serios – atunci cand vrei doar sa iti lansezi un blog pe care sa povestesti ce ai facut peste saptamana poti sa sari peste acest pas).

Hotaraste-te daca vrei sa cumperi un VPS (Virtual Private Server), care actioneaza ca un server dedicat, sau un Hosting shared, aceasta reprezentand cea mai uzitata si populara varianta. Daca nu stii exact care sunt diferentele dintre ele, stai linistit, pentru ca astfel de informatii o sa poti gasi atunci cand vei intra pe site-ul unei anumite companii de hosting.

Este de preferat si sa se ofere printre optiuni backup-ul zilnic, ori daca nu, cel putin saptamanal, pentru ca niciodata nu se stie cum pot sa apara problemele. Desigur, poti sa faci asta si tu, in mod manual, dar daca se poate realiza in mod automat de ce sa nu optez pentru asta?

Alte articole recomandate:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *