Cremele pentru dermatita- solutia salvatoare

Tot mai multe persoane se confruta cu diverse probleme ale pielii, care pot fi asociate dermatitei, sub diferitele sale variatii. Cu toate ca acestea nu sunt contagioase sau in mod obligatoriu durerose, creeaza un disconfort si un aspect neplacut, necesitand, astfel, un tratament care sa le inlature. Cremele pentru dermatita reprezinta solutia salvatoare in foarte multe dintre aceste situatii si pot fi achizitionate si aplicate in mod facil, fara a implica vizite la medici sau investitii considerabile.

Ce este dermatita?

Dermatita este o afectiune a pielii cauzata fie de contactul cu o anume substanta fata de care tesutul cutanat manifesta o sensibilitate fie de un teren alergic si se manifesta sub forma unor eruptii insotite de mancarimi pe piele. De obicei, aceste eruptii au culoare rosiatica, iar pe zona afectata pielea poate prezenta si umflaturi. Dermatita are diferite forme si variatii, in functie de agentul patologic ce determina aparitia ei, de tipul de piele, de mediu etc. In cadrul dermatitelor sunt incadrate tipologii precum: dermatita de contact, dermatita atopica, dermatita seboreica etc. In functie de tipul de dermatita, pielea poate prezenta doar roseata sau poate sa prezinte cruste si alte tipuri de leziuni exfoliative, leziuni cu continut lighidian precum veziculele sau piele uscata.

Cum tratez dermatita?

Asemenea oricarei afectiuni, este recomandat un control de specialitate pentru a solicita sfatul medicului dermatolog cu privire la problema pe care o intampini. Acesta iti va recomanda un tratament, de cele mai mult ori pe baza de crème care sa trateze local afectiunea. In situatia in care dermatita este provocata de un factor alergen, este indicat sa incerci sa stratezi si cauza, pentru a evita aparitia in viitor a unor noi forme de dermatita. Cremele pentru dermatita disponibile pe piata sunt diferite, insa este important sa urmaresti substanta activa pe care medicul ti-o recomanda si sa achizitionezi o crema ce contine acel element pentru tratarea dermatitelor si pe viitor.

In situatia in care ai fost deja diagnosticat cu dermatita sau prezinti forme usoare pe care iti doresti sa le tratezi acasa, cremele pentru dermatita sunt solutia salvatoare.

De unde achizitionez cremele si cum le aleg? 

Cremele pentru dermatita pot fi achizitionate din farmacii, din magazine naturiste sau  online, de pe site-uri de incredere precum www.medicalia.ro/categorie-produs/tratamente/dermatita/, care comercializeaza produse de calitate certificate si verificate.

Este foarte important atunci cand achizitionezi o crema pentru dermatita sai ai grija la termenul de valabilitate, sa citesti cu atentie ingredientele pentru a identifica substantele active si alte ingrediente la care poti prezenta alergii si, nu in ultimul rand, sa verifici conditiile de stocare si depozitare care pot afecta calitatea cremei pentru dermatita si, implicit, efectele benefice ale acestora.

Atunci cand alegi o anume crema pentru dermatita este important sa ai in vedere aspecte precum producatorul, care trebuie sa fie certificat, sa fie un furnizor de incredere recunoscut pe piata de profil, substanta activa si concentratia in care aceasta substanta se regaseste pentru ca aplicarea cremei sa fie eficienta si sa trateze dermatita intr-un interval de timp cat mai scurt.

Alte articole recomandate:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *