Cine detine suprematia comerciala in Bucuresti?

De luni pana duminica, de dimineata pana seara, de la apus pana la rasarit, mase intregi de oameni frecventeaza centrele comerciale pentru aprovizionare, insa nimic nu se compara cu forfota continua de la nivelul Bucurestiului, dar si cu provocarile de marketing cu care se confrunta magnatii acestui domeniu comercial.

Daca anumite centre comerciale se zbat pentru a obtine cifre de afaceri fara cusur, altele isi dezvolta infrastructura si promoveaza creearea unor cladiri noi ce coincid stilurilor arhitecturale moderne, dar si diferite facilitati preluate din practicile intalnite la nivel occidental.

Baneasa Shoping Center, Sun Plaza si AFI Palace cele mai extinse mall-uri

Baneasa-Shopping-City

Datele de cadastru oferite la nivel public de partizanii  acestor proiecte de impact ne arata ca cea mai mare suprafata este detinuta de aceste trei mall-uri, insa cel mai mare lant de magazine dintre toate acestea il detine AFI Palace Cotroceni, contorizand un numar de pana la 300 de magazine si parteneri comerciali avuti  in jurul suprafetelor inchiriabile.

Gustul shopping-ului arata altfel in jurul rectificarilor bugetare

Dintr-un motiv sau altul populatia de consum era constransa in a-si achizitiona toate cele necesare, datorita conditiilor de trai scazute, a taxelor pe valoare adaugata exagerate, dar si a altor inexactitati venite de la conducerea statului.

In al doilea trimestru al anului 2017 insa, au fost reduse majoritatea taxelor, iar salariile au cunoscut o crestere impetuoasa, pentru a oferi oamenilor posibilitatea in a se ancora in aceste vizite repetate la cumparaturi dar si diferite actiuni de relaxare.

Un studiu efectuat de o agentie straina a aratat ca in medie cheltuim la fiecare vizita  la un centru comercial circa 35,2 euro, iar o cota parte din acestia sunt investiti in produse alimentare.

In anul calendaristic curent retailerii se asteapta la cifre si mai ridicate ale societatii pentru consum, factorul de productie fiind si el de asemenea avansat.

Alte articole recomandate:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *