Chiar se merita sa iti cumperi un argaz electric? Vezi ce spun cei care il folosesc deja

Aragazul este unul dintre acele electrocasnice care nu ar trebui sa lipseasca din absolut nicio casa (defapt, nici nu lipseste, in majoritatea cazurilor) fiind aproape imposibil de inchipuit viata fara acesta. Este evident asadar faptul ca el se bucura de vanzari mari aproape in fiecare an (cu mici perioade de stagnare ori usor declin, lucru normal dat fiind faptul ca durata de viata a unui astfel de aparat este ridicata – asadar nu iti cumperi in fiecare an un aragaz nou).

Intrebarea care se pune acum este urmatoarea: sa alegi un aragaz conventional, clasic, deci pe gaz, ori sa faci pasul spre unul electric? Aici raspunsul ar fi sa alegi ceea ce se potriveste cel mai bine nevoilor tale, dar asta ar insemna sa fiu destul de vag in exprimare. Asadar, daca ar fi sa fac o recomandare, castigator ar iesii aragazul electric, care este superior din mai multe puncte de vedere.

De ce sa alegi un aragaz electric ?

Care este avantajul pe care ni-l ofera un astfel de aragaz electric? Este vorba in primul rand de usurinta in utilizare, dar si o mai mare siguranta pe care ne-o ofera (mult mai mare). Trebuie retinut totusi faptul ca in ceea ce priveste acest aragaz electric, o sa avem de ales intre mai multe tipuri de modele, in functie si de care este materialul din care este construita plita. De exemplu, poti sa iti indrepti atentia spre o plita cu inductie, ori spre una din ceramica.

aragaz electric

Un aragaz electric care functioneaza prin inductie este net superior celui din urma amintit, iar acest lucru se datoreaza modului in care functioneaza el (desigur, o sa ai nevoie si de niste oale speciale, dar ele se gasesc aproape la orice pas. Mai multe informatii legat de acest aspect pot fi citite la adresa https://inspectorul.ro/cum-alegi-un-aragaz-electric-si-ce-modele-recomand/, acesta fiind locul unde o sa gasesti de asemenea recomandari de modele care merita toata atentia celor care isi doresc un aragaz electric care sa ofere un excelent raport calitate pret.

De ce este mult mai sigur sa folosesti un aragaz electric ?

Aici putem da drept exemplu aragazul electric cu plita pe inductie. Atunci cand il folosim, se incalzeste doar partea care intra in contact direct cu oala, restul suprafetei mentinandu-se rece, iar asta inseamna ca putem chiar sta cu mana linistiti pe aceasta fara a ne face griji ca ne vom arde. Este ideal mai ales in cazul in care avem copii acest lucru. De asemenea, nu mai exista riscul de a uita gazul pornit (da, sunt destul de multe persoane mai… sa spunem “uituce”), pericolul fiind unul imens in acest caz.

Daca o sa cumperi si tu un aragaz electric atunci trebuie sa mai stii un lucru, si anume ca iti ofera un control total asupra gatitului, datorita modului in care te lasa sa setezi exact temperatura de care ai nevoie pentru un anumit preparat. Foarte tare, nu-i asa?

Alte articole recomandate:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *