Ce-mi trebuie ca sa… ?

Cea mai problema la noi in Romania este faptul ca pentru a face un lucru oficial avem nevoie de o multime de chestii, acte, documente, formulare, copii si multe alte chestii care dupa parerea mea nu sunt chiar necesare. Ne lovim de aceasta problema inca de la 14 ani cand trebuie sa ne facem buletin si suntem trimisi pe la primarie, politie si chiar la posta pentru un timbru, serios ?

Totusi eu, fiind o persoana pozitiva si uneori chiar optimista, am gasit si partea buna a acestei probleme. Asa zisa parte plina a paharului este ca ne poate opri sa facem unele lucruri pe care pe viitor le-am putea regreta. De exemplu divortul la notar necesita foarte multe acte astfel incat avem mai multa bataie de cap. Cu cat ne vom stradui sa facem rost de toate cele necesare ne putem da seama ca de fapt nu ne dorim sa divortam si sa renuntam la acest proces. De asemenea contribuind la adunarea actelor se poate ajunge iar la intelegere si la o continuare a relatiei indelungata.

Totusi atunci cand avem nevoie de informatii despre anumite acte cel mai bine este sa cautam pe internet deoarece acesta este plin de informatii care, la fel ca si in cazul de fata, ne pot scuti de a face foarte multe drumuri in zadar. Daca ne informam cat mai bine atunci vom reduce timpul petrecut pentru adunarea actelor necesare dar vom fi mult mai organizati si astfel vom reduce stresul care nu este niciodata placut.

De asemenea nu ar fi rau deloc daca pe viitor institutiile mari ar oferi posibilitatea rezolvarii unor probleme online. Ar fi mai simplu sa completam cateva formulare pe internet, sa trimite o copie de buletin sau a altor documente importante, o adresa de e-mail si un numar de telefon, sa apasam enter si sa ne rezolvam problema, simplu, de acasa din fata calculatorului. Nu ar fi o metoda buna ? Cu siguranta daca voi candida vreodata la o functie mai inalta voi veni cu aceasta propunere. Deci, stati pe aproape sa ma votati.

Totusi trebuie sa ma reintorc la divort, cu toate ca nu imi place asta, si sa recomand tuturor celor care se gandesc sa divorteze sa mai incerce cel putin o singura data sa ii ofere celuilalt o sansa deoarece ar fi pacat sa se termine ceva care ar putea functiona. Daca insa nu se poate ajunge la o intelegere atunci totul consta in informare. Informati-va cat mai bine despre tot acest intreg proces pentru a nu aparea eventuale mici probleme iar ”divortul mult dorit” sa se amane in ciuda dorintelor dumneavoastra. Tin insa sa va mai recomandat inca o data sa incercati sa discutati cu partenerul de viata si lasati fiecare cate putin de la sine deoarece orgoliul nu este niciodata bun.

 

Alte articole recomandate:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *