Ce mai e frumos pe afară

Fiind un tânăr care a crescut la țară nu am putut niciodată să stau prea mult timp în casă deoarece simt că mă sufoc și am nevoie de aer. Astfel obișnuiesc să ies zilnic la câte o scurtă plimbărica pentru a mă relaxa, pentru a-mi găsi inspirația precum și pentru a mai lua o gură de aer curat. În timpul micilor mele plimbări văd tot felul de oameni și de activități ale oamenilor care de cele mai multe ori mă fac să ma simt foarte bine.

Nu locuiesc într-un oraș prea mare și astfel pe lângă blocurile plictisitoare mai sunt și mici căsuțe pline de viață și poveste. De multe ori observ câte un un bătrânel și o bătrânica vorbind sau făcând treabă prin curte și, privindu-le liniștea de care sunt cuprinși precum și calmul din privirea lor blândă mă înduioșez atât de mult încât îmi vine să merg la ei, să îi pup și să îi iau în brațe ca pe proprii bunici.

M-am născut în Iulie și astfel sunt sub semnul astral al racului. Nu cred în zodiac însă tare mă regăsesc în descrierea acestei zodii care spune că racii sunt niște familiști convinși precum și niște persoane foarte sensibile. Cu siguranță ați întâlnit și voi mămici care poartă-n carucioare copii cu ochișorii foarte mari și de cele mai multe ori dormind fiind obosiți de aerul tare de afară. Când mă uit la aceste mici suflețele de oameni îmi doresc tot mai mult să am și eu propriul meu îngeraș pe care să-l pot plimba pe afară. Abia aștept să am propria mea familie, propria mea soție și proprii copi pe care să-i iubesc enorm de mult, să am grijă de ei și să ma joc cu ei.

Iubesc liniștea. Sunt seri în care ies mai târziu și astfel micul meu orășel este cuprins de liniștea lăsată de apusul soarelui. Stând pe o bancă în parc și analizând fiecare element al naturii îmi reamintesc pe ce lume frumoasă trăim, mai exact în ce țară ruptă dintr-o adevărată poveste frumoasă de aventuri.

Sunt un romantic și iubesc dragostea – spun asta cu toate că-mi sună a pleonasm – precum și pe cei care iubesc cu sufletul. E primăvară, e soare iar în parc ies foarte multe cupluri de tineri îndrăgostiți și nu numai. Iubesc să îi văd pe tinerii de aceeași vârstă cu mine cum se plimbă de mână în pe alei sau când stau îmbrățișati în parc, undeva la marginea acestuia pentru a fi feriți de ochii lumii.

Îmi place să văd că mai există copii care încă mai ies în parc să mai joace șotron sau alte jocuri pe care eu la rândul meu le-am încercat în copilăria mea frumoasă. Îmi place să văd că încă există copilării frumoase ferite de tehnologia care de foarte multe ori se dovedește a fi foarte dăunătoare pentru gândirea copiilor precum și pentru comportamentul și imaginația acestora. Mă regăsesc în acești copii și de multe ori îmi vine să mă ridic de pe bancă și să mă alătur jocului lor plin de inocență.

 

Alte articole recomandate:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *