Care sunt cele mai frumoase trei orase ale Europei?

Europa ofera o multime de locuri spectaculoase si fascinante de vizitat si devine extrem de dificil sa alegi  un singur loc despre care sa pretinzi ca este cel mai frumos dintre toate. In functie de personalitatea si dorintele fiecaruia, se pot alege diverse variante, fie ca vrei sa te relaxezi pe plaja, sa te bucuri de liniste si aerul curat sau sa vizitezi diverse locuri incarcate de istorie.

Care sunt si de ce ar trebui sa vizitezi aceste orase?

Madrid, capitala Spaniei, este o destinatie care iti ofera posibilitatea de a vizita diverse muzee, obiective turistice remarcabile, cladiri monumentale, piete vechi si aglomerate si parcuri unde te incarci cu energie. Asadar este cel mai potrivit loc pentru atunci cand esti un iubitor de distractie, mancare buna,arta, dans si shopping. De asemenea, Madrid-ul este recunoscut pentru cea mai buna ciocolata calda din lume si pentru pasionalele spectacole de flamenco.

orase

Dresda este cel mai frumos oras din Germania, situat pe valea raului Elba, care a fost distrus in timpul celui de-al doilea razboi mondial, insa a fost reconstruit complet. In prezent se bucura de o impresionanta arhitectura baroca si rococo.Cea mai importanta constructie din Dresda este catedrala  Frauenkirche,  considerata cea mai frumoasa din toata lumea, a fost distrusa in timpul razboiului, insa a fost redeschisa in anul 2005. Aproximativ 10 milioane de turisti vin in acest oras pentru a se minuna de acel farmecul unic si aparte al acestei metropole germane.

Praga, cunoscuta si sub numele de „Orasul de aur” sau „Orasul celor o suta de clopotnite”, al carui centru istoric a fost inclus pe lista UNESCO, este un important centru cultural, insa poate fi considerat pe buna dreptate un oras al legendelor si povestilor. Considerat unul dintre cele mai frumoase orase din Europa, aici te poti bucura de o atmosfera unica, plina de aproape un mileniu de istorie clasica.

pexels-photo-753337

Alte articole recomandate:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *