Care crezi ca este una dintre cele mai bune masini de slefuit pe care le-am incercat?

Nu cred ca exista foarte multi  barbati care sa nu iubeasca pur si simplu sa aiba la dispozitie un mic atelier personal de lucru care sa fie dotat din toate punctele de vedere cu orice ar putea sa aiba nevoie la un moment dat. Pana la urma, este bine sa fii pregatit de orice, nu-i asa? Nu se stie cum ai nevoie sa repari ceva si o sa trebuiasca sa folosesti o anumita unealta.

28508-500x500

Eu de exemplu mi-am achizitionat recent o masina de slefuit, iar daca esti curios, atunci poti sa vezi aici modelul care a reusit sa ma cucereasca pur si simplu. Este vorba de masina de slefuit orbitala ROS Elite 3M, iar daca o sa dai un click pe link o sa poti observa ca aceasta este una foarte bine echipata din punct de vedere al specificatiilor, fiind potrivita pentru discuri de 150 mm in diametru si cu orbita de 5 mm, viteza fiind de 12.000 rpm, iar presiunea de lucru de 6 bar.

De ce am avut nevoie de o astfel de masina de slefuit, din moment ce as fi putut folosi si flexul in acest caz, cu un disc special? In primul rand pentru ca ea este una mult mai capabila decat astfel de improvizatii, fiind ideala atunci cand iti doresti sa slefuiesti, sa faci finisari ori sa prelucrezi suprafete dintre cele mai diverse, ca de exemplu parchetul, piatra, lemnul ori betonul.

De ce o masina de slefuit orbitala?

Deoarece ea imi va permite sa o folosesc si in cazul suprafetelor care nu sunt plate (de exemplu functioneaza de minune si atunci cand suprafata este putin curbata), iar pentru mine acest lucru reprezinta un mare avantaj (este si normal, ca doar altfel nu as fi cumparat-o, mai ales ca nu este chiar cel mai ieftin model).

Eu am testat-o deja in cateva lucrari si pot spune ca sunt mai mult decat multumit de ea, mai ales ca ma ajutat foarte mult sa obtin niste rezultate excelente de finisare, care nu ar fi fost posibile in caz contrar. Bineinteles, fiind practic prima data cand am folosit un astfel de aparat (pana in prezent, dupa cum am spus, am folosit polizorul unghiular – adica flexul – cu un disc special pentru slefuire) am avut nevoie de putin timp pentru a ma obsnui cu el.

Alte articole recomandate:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *