Baza de machiaj- secretul tenului perfect

De regulă, înainte de aplicarea machiajului, femeile curăță și hidratează pielea feței şi apoi  aplică crema preferată. Dar, din păcate, puține frumuseți știu ce este baza de machiaj. În ciuda faptului că aceste baze de machiaj sunt miraculoase şi sunt vândute în aproape orice magazin de cosmetice, puține femei știu de ce au nevoie de ele și cum să le folosească. Profesioniștii make-up asigură că aplicarea unei baze de machiaj,  permite mascarea diferitelor defecte ale pielii – coşuri, cicatrici, pete de vârstă, umflături în jurul ochilor şi riduri. Baza servește ca un primer ideal pentru produsele cosmetice decorative, pe care le aplici pe piele în fiecare zi.

De ce să foloseşti baze de machiaj

Bazele de machiaj asigura alinierea texturii pielii, alinierea tonul, maschează imperfecțiunile pielii, maschează culoarea specifică a pielii, crește gradul de rezistență a machiajului. Baza de machiaj poate avea textura cea mai diversă – de la cea lichidă, până la cea cremoasa şi compactă. Este pur și simplu indispensabilă pentru acele fete care au probleme cu sănătatea pielii. În ciuda faptului că aceasta nu este o cremă obişnuită, ci doar o anumita baza de machiaj, poate să ascundă cu succes defectele neplăcute ale tenului. Tot ceea ce trebuie să faci, este să alegi produsul în tonul cel mai apropiat de culoarea naturală a pielii tale.

baze de machiaj

Baza de machiaj cu silicon asigura o fața incredibil de netedă și catifelată. Acest tip de instrument cosmetic, trebuie aplicat de femeile cu tenul gras, altfel încât machiajul să fie rezistent şi ferm.  Cu toate acestea, acest tip de produs lichid cu silicon, nu are capacitatea de a masca roşeaţa sau petele pigmentare ale tenului, ci doar le va accentua. Baza de machiaj cu aspect cremos sau compact, funcționează bine cu un fond de ten lichid. Este potrivită atât pentru ten, cât și pentru pielea din jurul ochilor. Compoziția acestor  produse cu textură cremoasa sau compactă, este potrivită pentru tenul acneic, cu sebum, cu pete roşiatice şi pete pigmentare. De asemenea,  baza de machiaj mata  ajuta la uniformizarea tonului pielii.

Cum se alege  baza de machiaj

Gradul natural al machiajului tău va depinde de alegerea bazei de machiaj. Mai întâi de toate, baza de machiaj trebuie să fie potrivită cu nuanţa tenului tău. Dacă ai o piele uscată, atunci ai nevoie de o textură cremoasă. Textura cremoasa hrănește perfect și hidratează fața. În plus, această cremă poate conține diferite uleiuri care sunt utile pentru pielea uscată. Dacă tenul tău este gras, atunci trebuie să eviți bazele uleioase şi să le alegi  pe cele cu efect de matisare.

Dacă pielea tenului tău este normală, fără imperfecțiuni vizibile, atunci trebuie să alegi o bază de machiaj cu textură lichida. Datorită texturii uşoare, aceasta nu este complet simțita pe piele și este excelenta pentru machiajul de zi cu zi. Dar dacă nu te poţi lăuda cu un ten uniform sau dacă ai probleme cu pielea, atunci ar trebui să alegi baze de machiaj cu textură cremoasa sau compactă. În plus, există o linie separată de baze de machiaj pentru mascarea problemelor mici. Cel mai adesea aceste unelte au o nuanţă verzuie.

Alte articole recomandate:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *